mwk123 6 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 (edytowane) Zastosowanie komputera : Głównie gry komputerowy, przeglądanie internetu, oglądanie filmów - raczej standardowy użytek z głównym naciskiem na gaming Maksymalna kwota : 6000-7000? Kiedy zamierzam kupić komputer? : W niedalekiej przyszłości - do końca tego miesiąca raczej chciałbym coś złożyć Których części potrzebuję : Cała jednostka centralna (choć na gtx 1080 już jestem raczej nastawiony bo mam okazję kupić dość tanio) Czy będę podkręcać sprzęt? : Oczywiście Rozdzielczość mojego monitora i model : Samsung B2230HD 21,5 (rozdzielczość nominalna: 1920 x 1080 (Full HD) piksele) - pewnie z czasem zmienię na coś nowego, ale komputer też chciałbym podłączyć od czasu do czasu w salonie pod Samsung UE55HU7200 (rozdzielczość 4k) Własna propozycja zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/brLoHp/ do tego gtx 1080 Jaki Waszym zdaniem byłby najbardziej optymalny komputer do gier? Bez dopłacania za bezsensowne dodatki, których i tak się nie wykorzysta i za w miarę rozsądne pieniądze. Chciałbym, żeby zestaw posłużył mi kilka ładnych lat przy obniżaniu suwaka związanego z wyglądem gier. Ewentualnie sprzedać kartę graficzną, dołożyć parę stów i kupić lepszą, itp. Fajnie jakby komputer dał radę grom pod 4K, bo widać, że to bardzo przyszłościowe rozwiązanie i coraz więcej producentów różnego sprzętu się w nie pcha. Mój zestaw jest w miarę rozsądny? Czy za tę kwotę można by złożyć lepszy komputer? A może zestaw jest przesadzony i lepiej wziąć coś tańszego? i do tego gtx 1080 Nie wiem dlaczego ale strona obcinała mi połowę posta w jaki sposób bym go nie próbował dodać + dlatego wrzucam jako 2 Jaki Waszym zdaniem byłby najbardziej optymalny komputer do gier? Bez dopłacania za bezsensowne dodatki, których i tak się nie wykorzysta i za w miarę rozsądne pieniądze. Chciałbym, żeby zestaw posłużył mi kilka ładnych lat przy obniżaniu suwaka związanego z wyglądem gier. Ewentualnie sprzedać kartę graficzną, dołożyć parę stów i kupić lepszą, itp. Fajnie jakby komputer dał radę grom pod 4K, bo widać, że to bardzo przyszłościowe rozwiązanie i coraz więcej producentów różnego sprzętu się w nie pcha. Mój zestaw jest w miarę rozsądny? Czy za tę kwotę można by złożyć lepszy komputer? A może zestaw jest przesadzony i lepiej wziąć coś tańszego? do tego gtx 1080 Jaki Waszym zdaniem byłby najbardziej optymalny komputer do gier? Bez dopłacania za bezsensowne dodatki, których i tak się nie wykorzysta i za w miarę rozsądne pieniądze. Chciałbym, żeby zestaw posłużył mi kilka ładnych lat przy obniżaniu suwaka związanego z wyglądem gier. Ewentualnie sprzedać kartę graficzną, dołożyć parę stów i kupić lepszą, itp. Fajnie jakby komputer dał radę grom pod 4K, bo widać, że to bardzo przyszłościowe rozwiązanie i coraz więcej producentów różnego sprzętu się w nie pcha. Mój zestaw jest w miarę rozsądny? Czy za tę kwotę można by złożyć lepszy komputer? A może zestaw jest przesadzony i lepiej wziąć coś tańszego? Edytowane 25 Lipca 2016 przez kajtek. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Nie będzie kolejnej zmiany budżetu ? http://forum.benchmark.pl/topic/218473-zestaw-komputerowy-za-oko%C5%82o-3700/?do=findComment&comment=2188125 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts