sando 1 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Witam, Tak jak w temacie- jestem na etapie kupna słuchawek z mikrofonem do Huawei Honor 7. Obecnie korzystam z jakichś starych znalezionych w szafie, lecz długo już nie pociągną. Słuchawki służą mi głównie do rozmów (czasem długich, zdarza się że 2-3 godz), raz na czas posłucham na nich radia/audiobooka. Fajnie byłoby, gdyby pilot obsługiwał odbieranie/kończenie połączeń i regulację głośności. Z tego co czytałem, nie zawsze pilot współgra z telefonem, więc byłbym wdzięczny za pomoc w dobraniu. Przejrzałem forum oraz temat "polecane" i wybrałem wstępnie 5 modeli: - Snab Overtone EP-81M - Snab Overtone EP-101M - Apple EarPods - Jays a-Jays Four - SoundMAGIC E10S Z tego co widziałem, regulację głośności ma tylko Jays oraz Apple. Ceny Jays i Soundmagic są dużo wyższe, pytanie czy jest sens tyle wydawać do moich zastosowań? Faworytem na chwilę obecną jest Apple (cena w miarę, pilot spełnia obie funkcje), pytanie tylko czy będzie obsługiwać Huawei? A może macie inne propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
tukan666 2 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 A nosiłeś Apple? Ja posiadałem i je od razu odstawiłem bo co chwile słuchawki wypadały a słuchawki od Samsunga sgs6? Cytuj Link to post Share on other sites
adam_anton 3 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 dołożyłbym do tego jeszcze brainwavz delta - lecz one niestety nie mają regulacji głośności Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 A nosiłeś Apple? Ja posiadałem i je od razu odstawiłem bo co chwile słuchawki wypadały a słuchawki od Samsunga sgs6? Nie, nie nosiłem. Fakt faktem, jak sobie przypomnę słuchawki douszne sprzed iluśtam lat (jakie były przy walkmanach czy odtwarzaczach CD) to masakra jakaś, wylatywało mi to przy każdej okazji. Słyszałem jednak że właśnie te od Apple'a mają inny kształt i jest całkiem ok. Z tego co widzę, słuchawki Samsunga też byłyby w porządku, choć mają one podobną budowę do earpod'ów -> nie wypadają Ci? dołożyłbym do tego jeszcze brainwavz delta - lecz one niestety nie mają regulacji głośności Jeśli google mnie nie oszukał, to one w ogóle nie mają mikrofonu? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Słuchawki do jabłka nie działają na androidach i odwrotnie chodzi o pilot masy są w innych pomach Coś tam działało ale już nie pamiętam co działa a co nie w każdym bądź, razie pełnej obsługi nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Mój błąd, jednak znalazłem brainwavz delta z mikrofonem. Niestety, oficjalny dystrybutor informuje że mogą nie działać z Huawei. bleck55, dzięki za info. A masz pojęcie na co zwrócić uwagę żeby wszystko działało? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Będzie na pudle od słuchawek pisało albo for aple albo for android Cytuj Link to post Share on other sites
tukan666 2 Napisano 26 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Nie, nie nosiłem. Fakt faktem, jak sobie przypomnę słuchawki douszne sprzed iluśtam lat (jakie były przy walkmanach czy odtwarzaczach CD) to masakra jakaś, wylatywało mi to przy każdej okazji. Słyszałem jednak że właśnie te od Apple'a mają inny kształt i jest całkiem ok. Z tego co widzę, słuchawki Samsunga też byłyby w porządku, choć mają one podobną budowę do earpod'ów -> nie wypadają Ci? Jeśli google mnie nie oszukał, to one w ogóle nie mają mikrofonu? One właśnie nie bo mają jeszcze gumkę na sobie, a konstrukcja taka sama przynajmniej dźwięk trafia do uszu a nie do otoczenia Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Będzie na pudle od słuchawek pisało albo for aple albo for android No tak, ale mimo że brainwavz delta są przeznaczone na androida, to m.in. z huawei mogą nie działać (skoro oficjalny dystrybutor o tym pisze, to coś musi być na rzeczy). Cytuj Link to post Share on other sites
adam_anton 3 Napisano 26 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 stary huawei pewnie nie zadziała z delta, ale spokojnie nowy zadziała, bez obaw Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 stary huawei pewnie nie zadziała z delta, ale spokojnie nowy zadziała, bez obaw Okazuje się właśnie że z Honorem nie działa. Z deltą na pewno współpracuje seria P (P8, P9). A co z jakimiś słuchawkami Xiaomi? Np piston v2/v3? Cytuj Link to post Share on other sites
adam_anton 3 Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 przepraszam, że drążę temat ale prześlij mi link do informacji gdzie jest napisane, że delty nie będą działały z honorem Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Dobrze że drążysz, czasem warto Oficjalny dystrybutor na Polskę zamieścił taką informację przy opisie produktu: http://audiomagic.pl/brainwavz-3/brainwavz-delta-2 Ponadto zapytałem o współpracę z moim telefonem, a to co dostałem w odpowiedzi zamieściłem powyżej (zgodność zweryfikowana przez klientów/pracowników). Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez sando Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts