Skocz do zawartości

Zestaw za przystępną cene.

Recommended Posts

Witam

Jestem posiadaczem starego komputera którego użytkowanie sprawia coraz więcej problemów.

Dlatego też proszę o propozycję taniego zestawu który pozwoli mi na normalne granie w gry mmo jak i od czasu do czasu w np wiedźmina 3. Niestety nie znam się na tym lecz póki co wymieniłem karte graficzną i zasilacz mam nadzieje , że nadaja się do gry np w wiedzmina .

Komputer :

Procesor : AMD athlon 2x 2.7

Ramy 4gb ddr2

karta graficzna : Radeon 7790 gigabyte

Plyta główna gigabyte GA-MA69VM-S2

zasilacz corsair vs550

Dysk ssd crucial 256 gb

dysk hdd samsung HD642jj

Prosze podajcie swoje typy co mozna zostawic a co trzeba zmienic , niestety ciezko określic mi próg cenowy bo zazwyczaj gram w malo wymagajace gry np cs i lol ale oczywiscie wole troszke dołożyc jeśli ma być duża róznica w wydajności .

karta graficzna : Radeon 7790 gigabyte zasilacz corsair vs550 Dysk ssd crucial 256 gb dysk hdd samsung HD642jj

To  się nadaje.

Jaką masz obudowę ? jaki monitor ?

Do zmiany CPU, MOBO i RAM.

Za ~400zł z używek masz i3 na LGA 1151, do tego mobo na H61 i 8GB RAM.

• Popieram 1

Z nowych podzespołów zestaw na i3-6100 + MSI H110M PRO-D + Crucial 8GB 2133MHz CL15 to wydatek blisko 800zł. Do tego jeśli myślisz o wiedźminie, sprzedając obecne graty (CPU, MOBO, RAM) razem z kartą masz na używanego Radeona 270X. Z nowych kart w tej cenei nic zbytnio wydajniejszego od HD7790 nie dostaniesz.

Edytowane przez 3ndurek
  • Popieram 1

czyli celowac w i3 nic mocniejszego jakas i5 nie zda tu egzaminu ?

Na allegro sa rózne zestawy z procesorem i3 ale tez i5 w podobnej cenie .

np i3     http://allegro.pl/i3-6100-2x3-70-gigabyte-h150-kingston-ddr4-8gb-i6185154670.html

i5 http://allegro.pl/msi-h110m-pro-d-intel-core-i5-6400-gratis-i6337437292.html

Edytowane przez michaleek

Jak masz pieniądze to warto iść w i5 6402P. Jednak tutaj pod poważniejsze granie to GPU będzie Cię ograniczać i ją trzeba zmienić.
Komplet na i5 Intel Core i5-6402P /2.8GHz, 6MB, LGA1151, BOX/ + MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/ + Crucial 8GB 2133MHz CL15

1153zł

Ze sprzedaży obecnego procesora, płyty i RAM masz jakieś 160-180złzł.

• Popieram 1

ok w sumie cena jest dosyc widoczna wiec wezme tę i3 powiedz mi jeszcze tylko czy ten zestaw z allegro jest lepszy czy gorszy od tego co napisaleś z tego co widze to na plycie glownej rozni sie usb3.0 i 3.1 nie wie ktore lepsze oraz ramy z kingstona sa cl14.

http://allegro.pl/i3-6100-2x3-70-gigabyte-h110-kingston-ddr4-8gb-i6115340238.html