MazocHH 10 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam, chciałbym wymienić mojego starego Phenoma na coś lepszego. Według mnie, najciekawszą propozycją wydał mi się Phenom II 955. Moja już leciwa płyta, niby ma opcje obsługi tego procesora ale na jakimiś Biosie beta http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... s3_20.html Teraz pytanie do was. Czy bezproblemu wsadze do niej w/w phenoma, czy ta płyta jest wystarczająco dobra do OC, bo przy takim procesorze grzech nie robić, mój phenom 9650 wykręcił się do 2,6ghz, więcej nie chce bo straszna grzałka. I czy opłaca mi się wymiana mobo na coś lepszego np. AsRock 870 extreme albo Gigabyte 870 ud3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Procek wejdzie na płytę, ale widzę, że nie jest ona jakaś super ekstra. Sekcja niechłodzona Jeżeli tylko masz kasę i chcesz podkręcać to bierz ASRocka 870 Extreme3. Tylko PAMIĘTAJ - ASRock jest pod AM3, a więc DDR3, a nie jak ty masz obecnie DDR2. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 przy obecnych cenach DDR3 jest to naprawdę warte zakupu, ASROck 870 EX3 jest bardzo dobra, chociaż jest na tym forum osoba która ci ja będzie odradzać a wszyscy inni będę ci mówić ze bys ja brał Osobiście bardzo ja polecam a 6GB Ram DDR3 kupisz za 250 zł Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 witam ,mam identyczną płytę tylko że u mnie siedzi 555 i chodzi za********e żadnych ale to żadnych problemów , podkręcony na 3,6 ,jak nie masz na razie kasy to bierz tego proca wkładaj go do tej płyty i się ciesz Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 a jak nie to czekaj na AM3+ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts