Leevakk 0 Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Witam, wczoraj mój komputer wrócił z naprawy po dość dużej awarii (nowa płyta główna, zasilacz i sformatowany dysk). Kiedy ogarnąłem wszystkie najważniejsze rzeczy nadszedł czas na poużywanie go. Wszystko działało super, dopóki nie wszedłem na Skype. Otóż okazało się, że mój mikrofon jest zadziwiająco cicho. Tak, że nie dostawałem odpowiedzi w rozmowie jeden na jeden, bo ta druga osoba mnie nie dosłyszała (wykluczyłem błędy u moich rozmówców). Ten mikrofon zawsze był trochę cichy, ale wcześniej jakoś normalnie mogłem uczestniczyć w dyskusji. Bez krzyczenia do monitora. Oczywiście wymaksowałem głośność we wszystkich ustawieniach jakie znam (Skype, Menedżer Dźwięku oraz w Urządzenia audio/nagrywanie/właściwości mikrofonu). Nie dało to wiele. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Sprzęt: Mic: Plantronics Audio 300 (nie jest to jakaś wysoka klasa) wczepiony z tyłu komputera. Komputer: Edytowane 20 Lipca 2016 przez Leevakk Cytuj Link to post Share on other sites
kawon 102 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Kolego rozwiązałeś problem? Mam to samo co Ty.Wszystkie opcje głośności poustawiane na maxa a i tak trzeba albo krzyczeć do mikrofonu albo mieć go przy samych ustach;/.Na drugim komputerze mikrofon działa ok. Inny mikrofon na moim kompie też jest bardzo cichy.Reinstalacja sterowników nic nie dała... Cytuj Link to post Share on other sites
bahir80 0 Napisano 24 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 W dniu 5.01.2017 o 19:54, kawon napisał: Kolego rozwiązałeś problem? Mam to samo co Ty. Wszystkie opcje głośności poustawiane na maxa a i tak trzeba albo krzyczeć do mikrofonu albo mieć go przy samych ustach;/.Na drugim komputerze mikrofon działa ok. Inny mikrofon na moim kompie też jest bardzo cichy. Reinstalacja sterowników nic nie dała... Rozwiązaliście już ten problem ? Jeśli tak to proszę o pomoc . Cytuj Link to post Share on other sites
bahir80 0 Napisano 24 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 W dniu 5.01.2017 o 19:54, kawon napisał: Kolego rozwiązałeś problem? Mam to samo co Ty. Wszystkie opcje głośności poustawiane na maxa a i tak trzeba albo krzyczeć do mikrofonu albo mieć go przy samych ustach;/.Na drugim komputerze mikrofon działa ok. Inny mikrofon na moim kompie też jest bardzo cichy. Reinstalacja sterowników nic nie dała... Rozwiązaliście już ten problem ? Jeśli tak to proszę o pomoc . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts