trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam W najbliższych dniach będę posiadał łącze 20MBit od tp. Nie brałem ich modemu więc muszę nabyć swój własny. Z tego co mi wiadomo to ma być to ADSL2+. Wymagania: -podłączenie do 3 komputerów po enternet -dobry zasięg po wifi -wytrzymały i mało awaryjny -kompatybilny z TP -cena do 200zl pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1511007.html Osobiście mam neostradę na tp-link td-w8901, nie mam problemów z nim, ani z wifi, a kosztował niecałe 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 do tego potrzebuję filtr na telefon? Gdzie znajduje się miejsce na wpisanie nazwy użytkownia (costam@neostrada.pl) i hasla? Czy będzie wymagana jakaś konfiguracja? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Łączysz neo tak jak na modemie, tylko zamiast modemu z neostrady wpinasz router tak jak było z modemem nic nie zmienia się co do routera, Po uruchomieniu klikasz sobie w RUN WIZZARD, wybierasz PPOE wpisujesz kilka danych dla neostrady i już. Jak będziesz na tym etapie to podam ci wszystkie dane. Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Chciałbym coś o silniejszym zasięgu WiFi niż livebox. Jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 D-Link DSL-2640B właśnie testowałem w domu starego budownictwa i okazało się że w domu pełny zasięg momentami na chwile spadlo do dwóch kresek a poza domem ok 20 metrów 3 krechy więc polecam ten Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 OK a jaką on ma moc sygnału? Jak wygląda sytuacja z niestandardowym softem? Co to daje? Na każdym routerze można? Czy w mojej sytuacji da rade? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Jest to cytat jak widzisz, ja napisałem ci mój model, jeśli chcesz więcej informacji zdobyć Google twoją pomocą. Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Przeglądałem google i nic ciekawego;/. Na razie mam D-link DSL-2640B, Linksys WAG120N, TP-Link TD-W8960N. Czy do tego zestawienia dodać coś jeszcze, a może wyrzucić jakiś model? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Teraz porównaj sobie wszystkie parametry tych 3 routerów i wybierz ten który ma najlepsze.Zwłaszcza jeśli chodzi o wifi patrz na parametry anteny. Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 W wszystkich 3 można dać niestandardowy soft? Cytuj Link to post Share on other sites
Richter 14 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Ale poco niestandardowy soft? Będziesz rozdzielał neta sąsiadom że potrzebujesz np. zaawansowany QoS? Dla zwykłego użytkownika wystarczy ten oryginalny, często i jego się wykorzystuje w paru %. Jak napiszesz po co ci nieoryginalny soft będzie łatwiej coś wybrać poszukać. Cytuj Link to post Share on other sites
trime 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Raczej nie będzie potrzebny nie wiem szczerze co może dać. Biorąc pod uwagę, że livebox stał na poddaszu i piętro niżej jeszcze iPod łapał wifi to jakiego routera radzisz brać aby jeszcze z 1 piętro było dostępne;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts