Skocz do zawartości

Zestaw do gier pod gtx 1070 za 3000 zł

Recommended Posts

Dzień Dobry

Proszę o pomoc przy tworzeniu zestawu pod GTX 1070

• Zastosowanie komputera : Gry, Internet, Filmy
  • Maksymalna kwota : 3000 zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : za 2-3 tygodnie
  • Których części potrzebuję : wszystkich bez monitora, klawiatury i myszki i grafiki
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : full hd, jakiś dell
  • Specjalne wymagania : ciche działanie
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :
  • Własna propozycja zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/R9QJtB/
  • Inne : Zależy mi na optymalnym zestawieniu elementów, żeby wszystko razem współgrało

Dzięki z góry za pomoc

Edytowane przez Maciek2001

A więc ja bym proponował i tak zainwestować w i5-6600K + Fortis 3 + MOBO Z170 + Lepsze ramy + SSD zamiast HDD i powinno być ok, jeszcze zasilacz 550w z zapasem na oc karty i jakas obudowe wyciszajaca (z tym nie do mnie a do kogos innego)

EDIT: Oczywiscie obudowe wyciszajaca kupujesz jak kupujesz hdd bo tak sie nie oplaca bo ssd jest cichutki.

//czytaj z zrozumieniem ...

Edytowane przez kajtek.
Czy będę podkręcać sprzęt? : nie

A więc ja bym proponował i tak zainwestować w i5-6600K + Fortis 3 + MOBO Z170

Kolega wyżej napisał, ze nie będzie kręcił. W tej kwocie i tak nie zmieści się, musiałby mieć budżet jakieś 3500 zł na to.

W zupełności wystarczyła by i5-6500 + mobo na B150(lub zejście na niższe h110 by zaoszczędzić/ zainwestować w i5-6600)

Zestaw wygląda całkiem dobrze :)

Edytowane przez radek64

Wygląda to dobrze. Mobo przy małej dopłacie możesz zmienić na B150 Night Elf od MSI. 

Jeżeli chodzi o kulturę pracy. Inwestowanie w fabrycznie wyciszoną obudowę przy chłodzeniu boxowym CPU czy też przy XFX 550 TS nie zawsze się zwróci. Daj sobie może tańszy fabrycznie wyciszony model SPC PAX M70 + SCP Fera 2 z 120 mm wentylatorem i dołóż do CX 550M a i nawet CX 450M tutaj spokojnie wystarczy. 

2tb na rodzinne filmiki, zdjęcia, itp. a ssd 250 gb system + może jakaś gra ?

Ach, no to ok. Głównie pytałem o hdd bo ssd to oczywiste. Co do ram, póki co gry tego nie wykorzystają, po prostu będziesz miał baardzo na przyszłość pamięci.  

Zastanawiam, się trochę nad zmianą zestawu, tylko muszę jeszcze trochę pomyśleć nad nim, bo z tego co widzę to można lepiej zrobić zestaw za 3000 zł bez karty graficznej - w oparciu o płytę z170 i szybkie ramy. Np. 3000mhz i cl15. Czy ma to sens ?

No jeśli będzie tego wymagał to może kiedyś...Aktualny budżet to 3700 zł. Bardzo proszę o propozycję. Tym razem bez dysku ssd i karty graficznej.

Oto moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/FYYzzo/

Jak widać Brakuje jeszcze 300 zł więc można coś ulepszyć, ale nie wiem do czego warto dołożyć.

Proszę o pomoc.

Wrzuć lepszą obudowę jak Fractal R4 / Phanteks Enthoo Pro, do tego zmień płytę na Asrock K4 Gaming mocniejsza i lepiej chłodzona sekcja. D tego śmiało bierz tańszy RAM i zamiast Fortisa dopłać to 50zł do Macho BW Rev. B wydajniejszy i ciut cichszy cooler.

Więcej w tym gigusiu wyglądu i marketingowych bajerów aniżeli samej funkcjonalności. Jeżeli zależy Ci na kolorystyce to masz Asus Z170 Pro Gaming, ale przy budzie bez okna to nonsens i szedłbym w stronę powyższego AsRocka.

• 1 miesiąc temu...

Przemyślałem wszystko i jednak chyba nie ma sensu podkręcać i5. Nie muszę mieć wszystkiego na ultra, a kasy trochę zostanie. Mocna i5 6600 powinna dać radę w połączeniu z GTX 1070 prawda ? Tym bardziej, że aktualnie jedynie w co gram na starym lapku to Diablo 3 i LOL...

Co myślicie o czymś takim ?

https://www.morele.net/inventory/info/lzItNz/

Do tego oczywiście

https://www.morele.net/dysk-toshiba-p300-performance-3-5-2tb-707443/

https://www.morele.net/naped-asus-24f1mt-drw-24f1mt-blk-b-as-767375/

Nie mogłem dodać do koszyka ponieważ są niedostępne.

Zasilacz i obudowa to dwie rzeczy,które chcę żeby zostały po paru latach przy ewentualnej zmianie sprzętu.

Zastanawiam się nad podobnym zestawem na i5 6600 (bez k ),z wypowiedzi wnioskuję że nie ma sensu brać pamięci większej do tego procka jak standardowe 2100,z tego też wynika że prwdopodobnie wystarczy też podstawowa płyta h110,chyba ż są jakieś płyty ktòre pozwalaja (b150) na podsawowe oc?