Skocz do zawartości

Szybki laptop ~3000zł WiDi, SSD, FullHD

Recommended Posts

Witajcie,

poszukuję laptopa głownie domowego, jednak raz na jakiś czas będzie on zabierany poza zamknięte pomieszczenia. Warunkiem koniecznym jest możliwość korzystania z technologii Wi-Di. Dysk SSD >400GB, matryca > 14" min. FullHD. Podświetlana klawiatura i WiFi a/c jako istotne opcje, ale już nie konieczne.

Laptop z systemem operacyjnym, najlepiej Win7, nowy z polskiej dystrybucji, o który wbrew pozorom trudno na allegro.

Widziałem Lenovo z serii Z51, jednak sporo z nich nie jest już dostępnych. Ktoś mógłby pomóc w temacie ?

Szukałem trochę i uznałem, że dysk SSD 256 GB, jeżeli będzie to miało znaczny wpływ na cenę, też mogę wziąć pod uwagę.

Trafiłem na Toshibę Satelite Pro A50-C-10E, jednak nie wiem czy z systemem nie wyjdzie sporo ponad 3000zł - czy ten laptop w ogóle wart jest uwagi ?

Ew. coś takiego + dokupić SSD i może sprzedać HDD: 

http://www.komputronik.pl/product/328657/Elektronika/Laptopy_Tablety/Lenovo_Z51_70_80K601DVPB_Czarno_srebrny_8GB.html

Edytowane przez GrYfU

Wiem, że niektóre sklepy na życzenie klienta zmieniają dysk i w takiej konfiguracji sprzedają laptopy u zachowaniem gwarancji. Nie wiem czy mam jakieś inne wyjście, skoro żaden z gotowych kompów nie spełnia wymagań :(

Rozważałeś Probooka 450 G3? Ewentualnie 430 G3. Są droższe, ale warte swojej ceny.

Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, że korzysta on z technologii WiDi :/

Koledzy, czy ten laptop jest wart uwagi ? :

http://allegro.pl/laptop-radius-p55w-i5-5200u-8gb-256ssd-widi-win10-i5925465463.html

• 2 miesiące temu...