RedReapa 0 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam, zakupiłem dzisiaj używaną kartę graficzną Geforce GTX 560 Ti OC od MSI z Twin Frozr. Jest jedna rzecz, która mnie niepokoi. Podczas gry w Saints Row IV, na ultra ustawieniach czuć lekki smród spalenizny od karty. Karta osiąga temperaturę 60 stopni. Wyczytałem na forach, że to normalne jak dla tej karty. Czym może być spowodowany ten "zapach"? Czy jest się czego obawiać?Dodam, że mam firmowy zasilacz 500 W, oraz do jednego z 6-pinowych zasilaczy na karcie doprowadzony jest prąd przez przejściówkę z dwóch molexów. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Co to znaczy firmowy zasilacz 500w? Sprawdzałeś czy zapach wydobywa się z karty czy może z zasilacza? Miałem 560 OC od MSI i jeśli jest to zapach "jakby ktoś w domu palił papierosy" z karty to to jeszcze moim zdaniem jest normalne, ale jeśli to jest jakiś spalony plastik czy ogólnie spalenizna to coś jest nie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Jaki dokładnie model tego zasilacza? Porządny prawdziwy 500W zasilacz spokojnie powinien się obejść bez takiej przejściówki.Inna sprawa, zgaduję, ale może karta była wcześniej reanimowana w piekarniku i zapach się utrzymuje, a zaczyna się rozchodzić jak się trochę rozgrzeje. Cytuj Link to post Share on other sites
undaj 4 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Chłopie jak czujesz od karty smród spalenizny to zle bo ci siadzie, miałem tak z hd 7950. Na poczatku od nowości git chodziła a jak temperatury były ok. A smród był i karta poszła się jebać spaliła się. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Colin2000 56 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 @UP, minimum kultury...... Wystarczyło napisać ze sie spaliła.... Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 To nie musi być nic niebezpiecznego, przy pracy karty graficznej pewne obszary laminatu rozgrzewają się do ponad 100 stopni, co wytwarza taką woń plastiku rozgrzanego Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Ja raz przy czyszczeniu karty znalazłem pomiędzy żeberkami martwe robactwo XD komary itp ale nic nie śmierdziało. (ref GTX570) Ps. A dobry markowy zasilacz nie potrzebuj przejściówek. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Hehe. Tez kiedyś otwieram budę a tam pajęczyna od koszyka na dyski do zasilacza a na środku tłusty kudłaty pająk xd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts