rebornnarsil 0 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Cześć. Mam dosyć prosty problem a raczej wątpliwość. Nie jestem pewien czy kupując kartę graficzną, która ma wejście zasilania 8 pin, otrzymam w pudełku przejściówkę 6pin->8pin. Weźmy za przykład MSI GTX 1070 Armor. To źródło mówi że przejściówka jest: http://wccftech.com/review/msi-geforce-gtx-1070-armor-x-oc-review/ natomiast we wszelkich video unboxingach wydaje się jej nie być. Nie wiem po prostu czy dokupywać osobno czy będę żałował wydanych pieniędzy. Ktoś coś wie? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Odpowiedź jest raczej prosta, pytasz się bezpośrednio producenta lub sklepu od którego zamawiasz sprzęt. Najlepiej u obu źródeł. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Do jakiego zasilacza chcesz podłączyć tego GTX 1070, że nie ma wtyczki 8-pin? Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 A zasilacz jaki? Ponieważ czasem ta przejściówka 6->8 pin jest niepotrzebna bo zasilacze posiadają przy wtyczce 6/8pin kabelki. http://www.overclock.pl/images/articles/content/artykuly/2014/11/kupujemy-psu/ivanov/04.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 @up Mam wrażenie, że autor by wtedy nie pytał o pomoc, ale nigdy nie wiadomo... Cytuj Link to post Share on other sites
rebornnarsil 0 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Nie mogę teraz dokładnie sprawdzić modelu, ale jest to Chieftec moc 550W. Ma tylko 2x 6pin PCI-E, bez rozgałęzień. Na pewno potrzebuję przejściówki, tylko właśnie źródła internetowe nie są spójne co do zawartości pudełka. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 A nie jest tak że sprawdzam zanim pytam o cokolwiek? Jestem czepliwy wiem. Sprawdzić wtyczki to 5 sekund, a temat się ciągnie i ciągnie, czasowo. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 (edytowane) Nie mogę teraz dokładnie sprawdzić modelu, ale jest to Chieftec moc 550W. Ma tylko 2x 6pin PCI-E, bez rozgałęzień. Na pewno potrzebuję przejściówki, tylko właśnie źródła internetowe nie są spójne co do zawartości pudełka. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Podaj dokładny model zasilacza, bo są jego dwie wersje z czego jedna może być za słaba do zestawu z tą grafiką. Edytowane 18 Lipca 2016 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 (edytowane) @2x up Napisałem wyżej, żeby autor się spytał bezpośrednio u źródeł. Pewnie do teraz tego nie zrobił, bo po co? Edytowane 18 Lipca 2016 przez Fanbooj Cytuj Link to post Share on other sites
rebornnarsil 0 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Jedyna odpowiedź w tym temacie która miała sens to pierwsza i dziękuję. Reszta jest bez sensu. Ktoś sugeruje że zasilacz 550W z 2x 6pin nie zasili karty z 1x8pin, ktoś inny mówi że w 5 sekund sprawdzę swoje wtyczki mimo że moje pytanie w ogóle ich nie dotyczy, a jeszcze ktoś uważa że MSI w kilka godzin mi napisze odpowiedź. Już podziękuję za wszelką pomocną pomoc. Temat zostawiam, pomogę sobie sam. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 (edytowane) Bezsens to twoje podejście do oferowanej pomocy, pytasz się co jest w pudełku z bliżej nieokreśloną grafiką z 8 pinami we wtyczce zasilania, serwując link do MSI GTX 1070 Armor sugerując chyba że niby to chcesz kupić. Uszanuj innych chęć pomocy i czas poświęcony banalnemu problemowi/wątpliwości, ZERO wkładu i chęci własnych. Poza tym temat się nie zostawia, ale prosi się moderatora o zamknięcie. Edytowane 19 Lipca 2016 przez Mariusz21_21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts