ciechu 1 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, poszukuję następcy dla LG G2 Mini mój budżet : 800-1200 zł (w razie czego jest w stanie nieco podnieść) gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : sklepy internetowe, allegro, ibuygou, aliexpress nówka czy używka : nówka preferowany rozmiar wyświetlacza : do 5" ale jestem w stanie znieść minimalnie więcej preferowany system mobilny : Android (MIUI) do czego będę używać urządzenia : słuchanie muzyki na słuchawkach, nawigacja do samochodu (Yanosik, Automapa), przeglądanie internetu, granie w proste, niewymagające gry typu Total Snooker, oczywiście dzwonienie i smsy moje najważniejsze wymagania : dobra jakość dźwięku na słuchawkach, dobrze działający GPS, stabilizacja obrazu w aparacie (nie jest to absolutnie konieczne) To są główne wymagania, zakładam, że w tym budżecie szybkość i płynność działania to standard Zaznaczam, że nie jestem bardzo wymagającym użytkownikiem: - nie gram w wymagające gry, - wifi używam maksymalnie godzinę dziennie, - bluetooth podczas jazdy samochodem (zestaw głośnomówiący), ok.1-2 h dziennie, - gps sporadycznie, kilka razy w miesiącu. Skłaniam się ku Xiaomi. Poczytałem o tej marce oraz telefonach i prezentują się one naprawdę ciekawie - zwłaszcza w stosunku cena/jakość biją dostępne w Polsce Samsungi, LG czy Sony na głowę. Nie skreślam oczywiście powyższych producentów, jednak mam ochotę spróbować jakiegoś Chińczyka . Moje typy: Xiaomi Redmi 3 PRO 3GB RAM/32 GB pamięci wew.- cena ~670-700 zł Xiaomi Mi4S 3GB RAM/64 GB pamięci wew. - cena ~1100 zł Xiaomi Mi5 3GB RAM/64 GB pamięci wew.- cena ~1500-1600 zł Co do Mi5, ekran ma większy niż 5", jednak wymiarowo jest ok. Miałem w ręce Sony M4 Aqua, który ma 5", jednak gabarytowo jest nawet nieco większy niż Mi5, więc tutaj nie ma problemu. Mi5 nieco przewyższa budżet, i tutaj pojawia się pytanie - czy jest sens dopłacać do flagowca, kiedy tak naprawdę nie wykorzystam jego potencjału? Z góry dzięki za odpowiedzi oraz ewentualne inne propozycje. Edytowane 15 Lipca 2016 przez ciechu Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) stabilizacja obrazu w aparacie Ale na samej jakości zdjęć też Ci zależy? Edytowane 16 Lipca 2016 przez jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
ciechu 1 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Nie mam wielkich wymagań, oby nie były gorsze niż w moim obecnym LG G2 Mini. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Xiaomi nie mają dobrych aparatów. Szukaj Honor 7/Nexus 5X/P8/P9 Lite/X Play Xiaomi Mi5 3GB RAM/64 GB pamięci wew.- cena ~1500-1600 zł W tej cenie masz G4/S6/P9/X STYLE Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts