Skocz do zawartości

Dell UltraSharp U2311H vs BenQ BL2400PT

Recommended Posts

Monitor był kupiony z przeznaczeniem do pracy, nie do gier. Filmy ogląda się dość przyjemnie, jedynie co muszę jeszcze zrobić to kalibracja, ale to dopiero po przyjeździe z urlopu, w przyszłym tygodniu.

A uruchomić grę to mogę jedynie: Collin McRae Dirt lub Rally 2005, TrackMania Nations Forever. Innych nie posiadam.

Jak możesz to odpal fifę i napisz, czy piłka się nie rozmywa.

piłka się nie rozmywa też mi pomiar :sciana: (no offence ofcourse)

jeżeli można prosić TheMarco o wyniki z PixPerAn z szybkością 2, 4, 6, 8 oraz 10

dowiemy się jak bardzo i kiedy rozmywa

Jak możesz to odpal fifę i napisz, czy piłka się nie rozmywa.

piłka się nie rozmywa też mi pomiar :sciana: (no offence ofcourse)

jeżeli można prosić TheMarco o wyniki z PixPerAn z szybkością 2, 4, 6, 8 oraz 10

dowiemy się jak bardzo i kiedy rozmywa

Chodziło mi o to jka wypadnie w "praniu", testy pewnie się gdzieś po necie walają :cry:

Nie mam tego Benq ale miałem Benq LED EW2420. W opisie ma też czas reakcji na 8ms. Obraz był na nim naprawdę piękny. Najlepsza czerń jaką widziały moje oczy. Wszystko było ok do czasu odpalenia gier na pc. Po prostu tragedia. Ma wszystkie wady jakie przeszczkadzają w graniu. Ghosting nieziemski.

Wymieniłem go właśnie na Dell U2311H na ips i jestem bardzo szczęśliwy. Nie ma może takiej ładnej czerni jak tamten ale jest absolutnie perfekcyjny do grania. Miód.

Takie już powinno wystarczyć chyba.

tak, da radę, dzięki

Dziwnie to wyszło, czym to robiłeś?

ja tam nie widzę nic dziwnego, przeciętny wynik, odrobinę poniżej poziomu, który można by uznać za "ok" do gier/filmów ale da radę

PrintScreen na klawiatiurze

teoretycznie to samo, ale do "łapania wyścigówek" w PixPerAn służy lewy ctrl

Poruszone zdjęcia, taki efekt jakby za długi czas przesłony. Chodzi o to, że zazwyczaj na takim obrazku widać dwa auta - to prawidłowe i ducha, i wtedy łatwo porównać.

sporo zależy od konfiguracji programu, na ustawieniach domyślnych obraz jest mniej lub bardziej rozmyty