Skocz do zawartości

i5 2550k + asrock p67 + gtx 1070

Recommended Posts

jaka jest maks temp dla tego procka? aktualnie na 4ghz mam 59 stopni podczas grania. Z tego co widziałem , to między 2500k a 6600k jest przepaść jeśli chodzi o wydajność w grach na stock,ale szkoda mi kasy ładować w nowe bebeszki tym bardziej ,że ten proc  obecny jest podatny na podkręcanie ;) 

jaka jest maks temp dla tego procka? aktualnie na 4ghz mam 59 stopni podczas grania. Z tego co widziałem , to między 2500k a 6600k jest przepaść jeśli chodzi o wydajność w grach na stock,ale szkoda mi kasy ładować w nowe bebeszki tym bardziej ,że ten proc  obecny jest podatny na podkręcanie ;)

zalecam nie przekraczać 80c,przy próbie oc np 4.5ghz musisz ustalić na jakim napięciu twój cep jest stabilny im niżej lepiej, warto sprawdzić jego możliwości oc z racji ze=każdy kawałek krzemu ma inne możliwości oc.

Servus podloncze sie do tematu i zadam pytanie jakim programem sprawdzac temp procesora zeby nie wchodzic do biosu ?  Dodam ze

tez jestem posiadaczem i5 2550k + asrock p67 chlodzenie jakie mam zamontowane to Noctua NH-D15 temp 33° procek podkrecony na 4.4ghz.

Servus podloncze sie do tematu i zadam pytanie jakim programem sprawdzac temp procesora zeby nie wchodzic do biosu ?  Dodam ze

tez jestem posiadaczem i5 2550k + asrock p67 chlodzenie jakie mam zamontowane to Noctua NH-D15 temp 33° procek podkrecony na 4.4ghz.

juz mam Core Temp

hw monitor/core temp/real temp

Dziekuje znalazlem ;)

Warto, to poczekać na GTX-a 1060.

Swoją drogą, ten procesor przy taktowaniu 4.5GHz jeszcze przez jakiś czas nie będzie wymagał wymiany. Wystarczy zobaczyć, jak spada narzut na CPU w DX12, gdzie w nowym WarHammer na DX11 podkręcona i7 generuje 26 klatek, a na DX12 i3 wytwarza do 47 (testy PurePC).

• Popieram 2

ten filmik pokazuje że świetność tego procka powoli się kończy ;/ nowszy proc lepszy bo ma inne intstrukcje itp 

i szczerze powiedziawszy ten gtx 970 i tak już jest ponad maks możliwości procka z tego co tu widzę na filmikach na YT. No cóź.. za 3 lata generalna wymiana kompa chyba. 

• Popieram 2