fanciastek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zastosowanie komputera: Gry Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ~9000 zł Kiedy zamierzam kupić komputer? początek sierpnia Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Tak Specjalne wymagania: Brak (ale też aby nie chodził jak samolot podczas startu) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Nie posiadam monitora Których części potrzebujesz?: Wszystkie Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Brak Własna propozycja zestawu: https://www.morele.net/inventory/info/5amIE1/ Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zestaw złożony fatalnie najbardziej kłuje w oczy karta graficzna gtx 970 w zestawie za 9000 tyś zł Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Powtórzę to co wyżej: zestaw jest tragiczny- peryferia przepłacone, 32 GB RAM do niewiadomo czego, i7 w zestawie do grania (nonsens chyba, że w grę jakiś stream wchodzi), blu ray w ogóle potrzebny ? Dobierz najpierw peryferia, a później będziemy myśleć o zestawie. Podsumowując: 1. W zestaw ma wchodzić wszystko od zera czyli: buda, monitor, system, myszka + klawiatura, głośniki (?) - zgadza się ? 2. Jakie masz preferencje co do monitora - wolisz 144 Hz pod FPSy czy coś z lepszymi kolorami i 60 Hz ? 3. Zestaw ma być nastawiony na nowe i wychodzące gry czy przede wszystkim to co podane wyżej i ewentualnie gry jakie już wyszły ? Cytuj Link to post Share on other sites
ErniK 16 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Przy takiej cenie za kompa to ja bym celował w chłodzenie wodne... Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Przy takiej cenie za kompa to ja bym celował w chłodzenie wodne...Nie za kompa tylko za cały zestaw- wysil się trochę i zobacz co jest potrzebne w zestawie. Cytuj Link to post Share on other sites
fanciastek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Powtórzę to co wyżej: zestaw jest tragiczny- peryferia przepłacone, 32 GB RAM do niewiadomo czego, i7 w zestawie do grania (nonsens chyba, że w grę jakiś stream wchodzi), blu ray w ogóle potrzebny ? Dobierz najpierw peryferia, a później będziemy myśleć o zestawie. Podsumowując: 1. W zestaw ma wchodzić wszystko od zera czyli: buda, monitor, system, myszka + klawiatura, głośniki (?) - zgadza się ? 2. Jakie masz preferencje co do monitora - wolisz 144 Hz pod FPSy czy coś z lepszymi kolorami i 60 Hz ? 3. Zestaw ma być nastawiony na nowe i wychodzące gry czy przede wszystkim to co podane wyżej i ewentualnie gry jakie już wyszły ? 1.Tak w zestawie ma być wszystko (bez głośników) 2.Lepsze kolory 60Hz 3.Zdecydowanie na przyszłe + te co są aktualnie dostępne na rynku. Co do ramu wydawało mi się iż zakup większej ilości pamięci teraz gwarantuje mi w przyszłości nie modernizowanie jej przez najbliższe 2-3 lata. Nie zamierzam stremować. Zamiast blu-ray`a może być zwykły czytnik dvd/cd. Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 To z klawiaturą, myszką i słuchawkami leć do odpowiedniego działu i będziemy operować na budżecie jaki zostanie. Cytuj Link to post Share on other sites
fanciastek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 po odjęciu kwoty za system i akcesoria (mysz,klawiatura itd) pozostaje do dyspozycji 7500~ Cytuj Link to post Share on other sites
crossek 38 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron. po co zakładasz więc ten kretyński temat trollu skoro nie chcesz nic zmieniać w tym zestawie ? Cytuj Link to post Share on other sites
fanciastek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron. po co zakładasz więc ten kretyński temat trollu skoro nie chcesz nic zmieniać w tym zestawie ? Nie rozumiem o co Tobie chodzi. Wyraźnie w tekscie który wkleiłeś napisałem "Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą." Nie jestem znawcą w tej tematyce i każda pomoc/opinia w kwestii doboru poszczególnych podzespołów mi się przyda.Jak masz na myśli pierwsze zdanie chodziło o zestaw iż musi w nim być zawarta klawiatura,mysz itd gdyż nic aktualnie nie posiadam ze starego komputera. Edytowane 15 Lipca 2016 przez fanciastek Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron. po co zakładasz więc ten kretyński temat trollu skoro nie chcesz nic zmieniać w tym zestawie ? Czytaj może ze zrozumieniem, chodzi przecież o to, że każdy z rodzajów elementów ma się znaleźć w zestawie, że musi być monitor, że muszą być słuchawki, mysz, klawa, że budżet jest na wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
paw565 30 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Masz może coś użytecznego z poprzedniego kompa? Edytowane 15 Lipca 2016 przez paw565 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie fanciastek 0 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Nie mam nic niestety. Wada ciągłego użytkowania laptopów. Po małych zmianach zestaw prezentuje się następująco: Be Quiet 600W Pure Power 9 BOX Intel i7-6700K 4.00GHz 8MB BOX Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Red CL16 (2x8192) Crucial 500GB 2,5'' SATA SSD MX200 7mm ASRock Z170 EXTREME 4 (Z170 3xPCI-E DDR4) Be Quiet Silent Base 600 czarno-pomarańczowa z oknem Samsung SH-224DB SATA czarny OEM Be Quiet Dark Rock 3 MSI GeForce GTX 1070 ARMOR OC 8GB GDDR5 Zrezygnowałem z HDD na rzecz większego dysku SSD (więcej niż 500gb nie będzie mi potrzebne). Nie wypisywałem wyżej myszki,klawiatury,windowsa itp. Niestety gadżety tez sporo pieniędzy "zjadły". Brakuje w zestawie monitora (kwota do dyspozycji maksymalnie do 1500zł) Ewentualne zmiany jakiś komponentów na inne z wyżej wypisanych chętnie rozważę. po rozmowie na priwie z nos_tro uważam temat za zamknięty. Dziękuję za pomoc Edytowane 15 Lipca 2016 przez fanciastek Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Zasilacz kiepski. Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Zasilacz kiepski. a miałeś go? bo ja tak.... BeQuiet to świetne zasilacze cichce i bardzo dobrze wykonane, ale ty pewnie wyjedziesz z śmieciatą budżetówka antecem vp500 jednakże w tej cenie możesz kupić lepszy zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 ale ty pewnie wyjedziesz z śmieciatą budżetówka antecem vp500 Wybrany zasilacz w tym budżecie to kpina. Nie wiem o co się kłócisz. Parę dych więcej i mamy EVGA G2 550W GOLD. Cytuj Link to post Share on other sites
jarooo 0 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) W tej cenie za komputer można by sobie pozwolić na http://www.x-kom.pl/p/207800-zasilacz-komputerowy-antec-edg550-ec.html Gold'a http://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/power-supplies/4092-antec-edge-550w-power-supply-review Nie zamierzam stremować wtedy http://www.x-kom.pl/p/250150-procesor-core-i5-1151-intel-i5-6600k-350ghz-6mb-box.html . Edytowane 16 Lipca 2016 przez jarooo Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) 5 lat gwarancji producenta względem 10-ciu lat od Corsaira w serii RMx blado wypada. Edytowane 16 Lipca 2016 przez nos_tro Cytuj Link to post Share on other sites
jarooo 0 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 10 lat gwarancji, ale jak wygląda realizacja tej gwarancji w Polsce ? W Polsce serwis czy za granicą ? Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Z tego co mi wiadomo Corsair nie ma swojego punktu serwisowego w naszym kraju, więc odbywa się ona EWENTUALNIE oczywiście (mowa tutaj o zasilaczu z bardzo wysokiej półki) na terenie Europy. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Nawet lepiej że poza granicami PL jest ten serwis - jakoś nie mam zbyt miłych wspomnień po naszych rodzimych punktach serwisowych ... ASUS, Gigabyte, MSi, wszystko wsio ryba, czekać w nieskończoność i zazwyczaj wina użytkownika, a od czasu do czasu sprzęt wraca w gorszym stanie niż przed wysyłką Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts