Skocz do zawartości

Komputer dla gracza do 9000 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez fanciastek,

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera: Gry

• Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ~9000 zł

Kiedy zamierzam kupić komputer? początek sierpnia

Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Tak

Specjalne wymagania: Brak (ale też aby nie chodził jak samolot podczas startu)

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Nie posiadam monitora

Których części potrzebujesz?: Wszystkie

Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Brak

Własna propozycja zestawu: https://www.morele.net/inventory/info/5amIE1/

Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron.

Powtórzę to co wyżej: zestaw jest tragiczny- peryferia przepłacone, 32 GB RAM do niewiadomo czego, i7 w zestawie do grania (nonsens chyba, że w grę jakiś stream wchodzi), blu ray w ogóle potrzebny ?

Dobierz najpierw peryferia, a później będziemy myśleć o zestawie.

Podsumowując:

1. W zestaw ma wchodzić wszystko od zera czyli: buda, monitor, system, myszka + klawiatura, głośniki (?) - zgadza się ?

2. Jakie masz preferencje co do monitora - wolisz 144 Hz pod FPSy czy coś z lepszymi kolorami i 60 Hz ?

3. Zestaw ma być nastawiony na nowe i wychodzące gry czy przede wszystkim to co podane wyżej i ewentualnie gry jakie już wyszły ?

Powtórzę to co wyżej: zestaw jest tragiczny- peryferia przepłacone, 32 GB RAM do niewiadomo czego, i7 w zestawie do grania (nonsens chyba, że w grę jakiś stream wchodzi), blu ray w ogóle potrzebny ?

Dobierz najpierw peryferia, a później będziemy myśleć o zestawie.

Podsumowując:

1. W zestaw ma wchodzić wszystko od zera czyli: buda, monitor, system, myszka + klawiatura, głośniki (?) - zgadza się ?

2. Jakie masz preferencje co do monitora - wolisz 144 Hz pod FPSy czy coś z lepszymi kolorami i 60 Hz ?

3. Zestaw ma być nastawiony na nowe i wychodzące gry czy przede wszystkim to co podane wyżej i ewentualnie gry jakie już wyszły ?

1.Tak w zestawie ma być wszystko (bez głośników)

2.Lepsze kolory 60Hz

3.Zdecydowanie na przyszłe + te co są aktualnie dostępne na rynku.

Co do ramu wydawało mi się iż zakup większej ilości pamięci teraz gwarantuje mi w przyszłości nie modernizowanie jej przez najbliższe 2-3 lata. Nie zamierzam stremować. Zamiast blu-ray`a może być zwykły czytnik dvd/cd.

• Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron.

po co zakładasz więc ten kretyński temat trollu skoro nie chcesz nic zmieniać w tym zestawie ?

• Inne: W zestawie musi znaleźć się każdy z wrzuconych do koszyka elementów (klawiatura,mysz itd). Komputer ma być solidną maszynką przez najbliższe 2-3 lata bez dodatkowego wkładu finansowego w tym okresie. Większość ludzi czeka na premiere GeForca 1060 (i ja również) lecz póki co 970 kartę wrzuciłem do zestawu. Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą. Jeżeli chodzi o rodzaj gier nie mam jednej wybranej, gdyż grać będę zarówno w CS`a jak i w Wiedźmina czy też Hearts of Iron.

po co zakładasz więc ten kretyński temat trollu skoro nie chcesz nic zmieniać w tym zestawie ?

Nie rozumiem o co Tobie chodzi. Wyraźnie w tekscie który wkleiłeś napisałem "Głównym moim celem wrzucenia zestawu jest prośba o sugestie zmian poszczególnych elementów na wydajniejsze aby lepiej "współgrały" ze sobą." Nie jestem znawcą w tej tematyce i każda pomoc/opinia w kwestii doboru poszczególnych podzespołów mi się przyda.Jak masz na myśli pierwsze zdanie chodziło o zestaw iż musi w nim być zawarta klawiatura,mysz itd gdyż nic aktualnie nie posiadam ze starego komputera.

Edytowane przez fanciastek

Czytaj może ze zrozumieniem, chodzi przecież o to, że każdy z rodzajów elementów ma się znaleźć w zestawie, że musi być monitor, że muszą być słuchawki, mysz, klawa, że budżet jest na wszystko.

• Rozwiązanie

Nie mam nic niestety. Wada ciągłego użytkowania laptopów.

Po małych zmianach zestaw prezentuje się następująco:

Zrezygnowałem z HDD na rzecz większego dysku SSD (więcej niż 500gb nie będzie mi potrzebne). 

Nie wypisywałem wyżej myszki,klawiatury,windowsa itp. Niestety gadżety tez sporo pieniędzy "zjadły".

Brakuje w zestawie monitora (kwota do dyspozycji maksymalnie do 1500zł)

Ewentualne zmiany jakiś komponentów na inne z wyżej wypisanych chętnie rozważę.

po rozmowie na priwie z nos_tro uważam temat za zamknięty. 

Dziękuję za pomoc

Edytowane przez fanciastek

Z tego co mi wiadomo Corsair nie ma swojego punktu serwisowego w naszym kraju, więc odbywa się ona EWENTUALNIE oczywiście (mowa tutaj o zasilaczu z bardzo wysokiej półki) na terenie Europy. 

Nawet lepiej że poza granicami PL jest ten serwis - jakoś nie mam zbyt miłych wspomnień po naszych rodzimych punktach serwisowych ... ASUS, Gigabyte, MSi, wszystko wsio ryba, czekać w nieskończoność i zazwyczaj wina użytkownika, a od czasu do czasu sprzęt wraca w gorszym stanie niż przed wysyłką   :/