Skocz do zawartości

Ogromna prośba o pomoc, było już kilka wpadek

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze odpowiedniej słuchawki. Miałem już Lumię 535 ale dotyk był tragedia i się spaliłem do nich, oraz Honor 4c gdzie problemy z internetem były niesamowite (ciągłe gubienie zasięgu przy włączonym internecie).

Założenia:

- bardzo dobry GPS, ma działać szybko i sprawnie (wymóg podstawowy)

- bardzo dobre działanie internetu w telefonie (bez problemów z przełączaniem, gubieniem zasięgu itp itd)

- bateria wytrzymała przynajmniej 1 dzień

- dobry wyświetlacz, czytelny w słońcu

- przyzwoity aparat i kręcone filmy

- ma być głośny, tak żeby podczas prowadzenia auta nie było problemów z rozmowami na głośniku (honor 4c w tym wypadku byl totalną porażką)

- dobre wibracje (może to glupio zabrzmi, ale honor 4c byl tu porazką, kompletnie nie wiedzialem gdy byl na wibracjach czy ktos dzwonil czy nie)

Telefon z założenia firmowy, nie będzie na nim gier. Wyświetlacz max 5 cali, nie więcej. Zależy mi przede wszystkim na sprawnie działającym internecie.

Dodatkowo:

- BUDŻET 500zł max (nic nie dokładam)

- dual sim moze byc chodz nie jest wymogiem

- mam karte SD wiec pamiec tez nie musi byc powalająca

- parametry nie musza byc powalajace, bo nie bedzie gier i miliona aplikacji

- najlepiej nowy (na 90% kupie nowy)

Co wybrać? Dziękuję z góry za pomoc w wyborze!  

Jeśli miałby kupić lumie 650 to dużo lepszym wyborem będzie Lumia 640, która ma lepszy procesor :)

Miałem lumię 640 pół roku i mogę powiedzieć o niej, tyle że jako telefon firmowy sprawdzi się idealnie mi przy dość intensywnym korzystaniu z internetu wytrzymywała 2 dni na baterii, GPS łapał bardzo dobrze no i był głośny na głośniku podczas rozmów :)

Poniżej 500 zł można go już dostać nowego.

To znaczy ja uważam Lumie za dobre telefony, tylko zraziłem się po 535 ktora miala fabryczne problemy z dotykiem. 

Ogólnie jeżeli Lumia to 640 albo 735 - który z tych dwóch?

Z Androida raczej Moto G2 lub G3 - obydwa mozna kupic ponizej 500zł. Ktory z tych dwóch?

I który z nich ogólnie?

Dobra, wybór padł na Lumia 735 lub Moto G2/G3

Warunek: dobry GPS i brak gubienia zasięgu podczas działania internetu, dobre działanie internetu, w miarę przyzwoite zdjęcia, brak problemów z dotykiem podczas pisania - te rzeczy to podstawa.

Który wtedy z tych dwóch byście wybrali?

Proszę o odpowiedź i w poniedziałek zamawiam :)

Edytowane przez albertksi

Jeśli nie straszny Ci Windows Phone to bierz śmiało coś ze stajni Microsoft. Jednak jak miałbym wybierać pomiędzy Lumia 735, a 640, to wybór padłby na ten drugi model. Po pierwsze jest nowszy, po drugie sprawniej będzie działać, ma lepszy aparat.