vasawaw 0 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam. Zamierzam kupić komputer do 3400zł. Zastosowanie komputera : gry Maksymalna kwota : 3400 Których części potrzebuję : jednostka centralna Czy będę podkręcać sprzęt? : nie Rozdzielczość mojego monitora: Fullhd Specjalne wymagania : brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/j69JKl/ Inne: Nie jestem pewny, czy zestaw jest opłacalny i kompatybilny, dlatego tutaj szukam pomocy. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Zestaw jest ok ale może warto poczekać na GTX 1060. Pojedziesz na boxowym chłodzeniu i może uda się go tutaj upchnąc. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 No nie wiem czy ok, GPU z głośnym układem chłodzenia w cenie 1350zł to przesada, do tego zamiast M25 warto iść w RG3 z piwnicą na PSU i cichszymi wentylatorami, do tego CPU w wersji OEM, przy tej różnicy w cenie to średni deal. Cytuj Link to post Share on other sites
vasawaw 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 No nie wiem czy ok, GPU z głośnym układem chłodzenia w cenie 1350zł to przesada, do tego zamiast M25 warto iść w RG3 z piwnicą na PSU i cichszymi wentylatorami, do tego CPU w wersji OEM, przy tej różnicy w cenie to średni deal. Co do karty graficznej,to ja jestem z tych osób którym nie przeszkadza hałas z komputera ,obudowa którą mi podałeś wezmę ją zamiast m25,a procesor jaki mi zaproponujesz ? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Co do karty graficznej,to ja jestem z tych osób którym nie przeszkadza hałas z komputera Tu nie chodzi tlyko o kulturę pracy chłodzenia, ale on fakt, że przepłacasz sporo za kartę, 150zł taniej masz WF3 http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx970-windforce3-4gb-ddr5256bit-dvihdmidp-ver-oc,54903.html a procesor jaki mi zaproponujesz ? Skoro kultura pracy nie jet istotna to wywal Fera 3 i wrzuć i5 6500 w wersji BOX z wentylatorem i dłuższą gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
vasawaw 0 Napisano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 wrzuć i5 6500 w wersji BOX z wentylatorem i dłuższą gwarancją. A czy boxowe chłodzenie będzie starczało ? czy nie będzie za dużych temperatur ? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Przy 6500 nie będzie tragedii, jedynie co pod dużym obciążeniem cooler będzie słyszalny, ale przecież Tobie głośność nie przeszkadza . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts