kumitsuuu 3 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam. Od jakiegoś czasu (około tydzień) męczy mnie problem crashowania sie pc. Gram sobie, gram i nagle ni stąd ni zowąd ekran staje sie czarny a cały dźwięk nieprzyjemnie zacina i wymusza to na mnie zresetowanie komputera. Jakąś godzine od włączenia komputera problemu takiego nie ma lecz po godzinnym użytkowaniu raz na kilkadziesiat a z czasem i kilkanascie minut następuje crashtemperatury podzespołów w normieSpecyfikacja:Radeon R9 390 sapphireMsi z170 m3intel 6600k2x8gb G.skill ripjaws 2400mhz cl15Thermaltake smart se 630wPróbowałem formatować dysk, zamieniłem nawet windowsa 7 na 10 lecz problem wciąż istniejeW razie potrzebnych innych informacji, pytaćz góry dziękuję za każdą pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
matej64 89 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 (edytowane) Pierwsze co sprawdź, czy masz wszystko dobrze podpięte w komputerze, czasem może się coś zluzować, zakurzyć i przy wstrząsie następuję crash. A jakim programem sprawdzałeś temperatury? Edytowane 12 Lipca 2016 przez matej64 Cytuj Link to post Share on other sites
ErniK 16 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 na 90% winna karta grafiki... Cytuj Link to post Share on other sites
kumitsuuu 3 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Jakie szybkie odpowiedzi Wszystko dobrze jest podpięte Sprawdzałem HWMonitorem Cytuj Link to post Share on other sites
matej64 89 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Może zapuść OCCT i sprawdzaj na bieżąco temperatury, zobaczysz wtedy, w którym momencie się crashuje Cytuj Link to post Share on other sites
kumitsuuu 3 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Chwile temu zrobiłem test w occtobyło się bez crashato tylko 15 minut ale biorąc pod uwagę ze umie się wyłączyć po 10 minutach w niewymagających grach to powinno to być wystarczającowieczorem jak będzie wystarczająco czasu zrobię dłuższy Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 intel 6600k Kręcony? Cytuj Link to post Share on other sites
kumitsuuu 3 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 cofnąłem oc ale problem wciąż jest Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 A co na to podgląd zdarzeń z kodem błędu krytycznego ? Cytuj Link to post Share on other sites
kumitsuuu 3 Napisano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Dobra chyba mam winowajce. Po wyjęciu karty graficznej i przejsciu na integre wszystko jest już dobrzespróbuje przeszyścić slot i jeszcze raz włożę. Jeśli wciąż będą pojawiały się błędy bede zmuszony odesłać na gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
Nuratar 3 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Dobra chyba mam winowajce. Po wyjęciu karty graficznej i przejsciu na integre wszystko jest już dobrze spróbuje przeszyścić slot i jeszcze raz włożę. Jeśli wciąż będą pojawiały się błędy bede zmuszony odesłać na gwarancje. W jaki sposób sprawdziłeś tą zintegrowaną? Mam całkiem podobny problem i pierdyliard możliwych rozwiązań (błąd 41 (63) w dzienniku zdarzeń, wywala się/resetuje jedynie przy i krótką chwilę po obciążeniu grami albo testem obciążeniowym zasilacza/grafiki w occt). Planuje też wyjąć moją kartę i sprawdzić na wbudowanej w plycie, ale sprawdzałeś jak się zachowuje całość w grach? Programami testującymi? Zintegrowana grafika wydaje mi się zbyt słaba, aby dało się ją jakoś porządnie dociążyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts