mwk123 6 Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 (edytowane) Zastosowanie komputera : Głównie gry komputerowy, przeglądanie internetu, oglądanie filmów - raczej standardowy użytek z głównym naciskiem na gaming Maksymalna kwota : około 3700 Kiedy zamierzam kupić komputer? : W niedalekiej przyszłości - do końca tego miesiąca raczej chciałbym coś złożyć Których części potrzebuję : Cała jednostka centralna (ewentualnie można nie wliczać w mój główny fundusz obudowy) Czy będę podkręcać sprzęt? : Na chwilę obecną nie chciałbym tego robić i wolałbym, żeby komputer pociągnął wszystko na swoich fabrycznych ustawieniach. Jakby w przyszłości sobie nie radził, to nie wykluczam podkręcania (ale do tego pewnie musiałbym dołożyć z 1000 złotych...) Rozdzielczość mojego monitora i model : Samsung B2230HD 21,5 (rozdzielczość nominalna: 1920 x 1080 (Full HD) piksele) - a jakiej rozdzielczości będę używał, to nie wiem, bo obecnie służy mi tylko za TV. Specjalne wymagania : Chciałbym, żeby komputer był jak najbardziej wydajny i charakteryzował się dobrą kulturą pracy (był w miarę cichy). Fajnie by było jakby uciągnął wszystkie obecne gry + te wychodzące w niedalekiej i możliwej do przewidzenia przyszłości i posłużył mi przez dobrych kilka kolejnych lat Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Intel Core i5-6500 BOX; MSI GeForce GTX 970 Gaming 4 GB; MSI B150M Mortar; Kingston Savage DDR4, 8GB(2x4GB), 2133MHz, C13; Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB; GoodRAM Iridium Pro 240 GB; Be Quie żne jest dla mnie, żeby obudowa miała niebieskie podświetlenie Hej. : ) Chciałbym złożyć coś za około 3700 złotych - w cenę raczej nie wliczam peryferii typu mysz czy klawiatura. Udało mi się złożyć coś takiego - co prawda przekroczyłem budżet, bo całość wyszła mi 4000, ale w sumie na początku zakładałem nie wliczać w cenę obudowy, a nie wiem, z czego mógłbym zrezygnować, bo w większość przypadków stosunek cena - jakość wydaje mi się świetny. Jeśli zmienilibyście coś w mojej propozycji, prosiłbym o krótkie uzasadnienie. : > Z góry dziękuję za rady. : ) Jakbyście ocenili ten zestaw? Będą mi na nim działaś najnowsze gry i te wydane w miarę przewidywalnej przyszłości? Poniżej jeszcze wrzucam propozycję peryferii z osobnym budżetem - może ktoś będzie miał ochotę się też wypowiedzieć na ten temat dodatkowo: Myszka (musi mieć jakiś dobry sensor) Mionix Avior 7000 Podkładka (dobra pod daną mysz - ta która się gorzej sprawdzi pójdzie pod mysz do laptopa) Roccat Sense Adrenalin Blue LOGITECH G240 Klawiatura (maksymalnie 200 złotych) Gigabyte Force K7 Słuchawki (maksymalnie ~250 złotych) Steelseries Siberia V3 Black Stojak na słuchawki Sharkoon X-Rest Monitor Samsung B2230HD 21,5 (mam) Głośniki Logitech X-140 (mam) Edytowane 11 Lipca 2016 przez mwk123 Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 O peryferia pytaj tu http://forum.benchmark.pl/forum/57-g%C5%82o%C5%9Bniki-s%C5%82uchawki-i-urz%C4%85dzenia-audio/ http://forum.benchmark.pl/forum/59-klawiatury-myszki-i-kontrolery/ bo całość wyszła mi 4000 sama buda? gdzie tak drogo? generalnie propozycja ok. Ale najlepiej zaczekaj tydzień na gtx 1060. Link to post Share on other sites
Recommended Posts