Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam posiadam z5500 ale jak dla mnie na małe imprezki np (domki nad jeziorem) są jednak nie wystarczające myślałem nad zeus albo altus 300 oczywiście nie mam żadnego wzmacniacza i prosiłbym o rade jaki kupić wiadomo jakoś to ma tez grać ale nie chciałbym żeby to drogo wyszło.

Sprzet bedzie uzywany czesciej w domu ale tak jak pisałem przydałby sie zapas mocy na jakieś np domki I prosiłbym tez o pomoc w wyborze wzmacniacza do tych głośnikow bo wydaje mi się że zeusy będą nalepsze w cenie 1000zł z groszem a I chciałbym się wyrobiç w cenie 1000zł z groszem (wzmacniacza I głośniki) ps przepraszam jeśli są błedy ale jestem z ojcem w trasie

Serio, zeusy albo sraltusy?

1k na wzmacnia i kolumny, żeby robić domówki?

Nie widzę tego.

Piec, który uciągnie w.w. kolumny musi mieć przynajmniej 100W RMS na kanał a takie urządzenia nie są tanie.

niezła elektrownia z tego wyjdzie na wzmaku będzie można kiełbaski smażyć  tak ze w sumie na brykiecie się oszczędzi :D

popatrz na c7  alno edifier seria r  w tej cenie głośniki ze wzmakiem to same dziadki (nie mowie ze to źle) i ciężko znaleźć coś w dobrym stanie 

małe imprezki np (domki nad jeziorem)

Mmmmmmm moi ulubieńcy puszczający umpa umpa tam gdzie jadę odpoczywać... U nas się takim domki nad jeziorem psuły (patrz avatar). No chyba, że jezioro to zalew zegrzyński.

Ja znam akurat takie domki że jak byłem to sie zastanawiałem której muzyki słuchać a ludzi którzy przyjechali odpoczywać słuchajać głosów natury nie widziałem pewnie byli na domkach które miały opinie spkojnych itp...

Wracajac do tematu jakość dzwieku też sie liczy nie samym " umpa umpa " żyje człowiek a I mogłbyś mniej wiecej pokazać jakieś wzmacniacze co poradzą sobie z zeusami zawsze mogę poczekać I dołożyć coś kasy

Primo, Zeusy nie nadają się do niczego bo:

- mają gównianą charakterystykę akustyczną z dużymi dziurami w paśmie,

- nie mają zejścia a bas jest kartonowy (jak w większości kolumn Tonsila),

- nie mają efektywności.

Podsumowując do domu się nie nadają, do remizy się nie nadają czyli są do niczego.

Temat wyczerpany.

Lukson dajże spokój.

Za 1000zł do domówek i imprez raczej bym szukał czegoś aktywnego, ze wzmakiem się na 100% nie wyrobisz.

Co prawda jak by jakieś satelity odpalić, a bass uzupełnić jakąś pierdziawką, to by to jako tako grało (imprezowo). Podejrzewam jednak, że to też przekroczy 1 tysiaka.

Można by się pokusić o microlaby 9c. Pytanie czy Ci to starczy. Na imprezy w 80m mieszkaniu microlaby 7c dawały radę, tyle że trzeba było pilnować, żeby się nie spaliły. 9c pewnie by ogarnęły.

Albo poszalej na pchlich targach i poszukaj sprzętu. Może jakieś estradówki ustrzelisz za małą kwotę. W pomieszczeniu będą grać jak kupa, ale masaż klaty będzie.

Swoją drogą to są marne porady. Nie wiem jakie masz wymagania i lukson tak na dobrą sprawę ma racje :/

Możesz ew. poszukać starej aiwy chyba model nx7) były jej dwa rodzaje), jedna miała ~650W z kolumnami 2x 100W + wejście na suba. Grało to potężnie i nawet dobrze. Kosztuje grosze, tyle, że się sypały trochę i byś musiał ogarnąć czy wszystko jest sprawne.

Sama sensowna końcówka mocy pod napierdzielanie (szkoda wzmacniacza hifi) niższy od twojego budżetu.

Budżetowo można jakiegoś t.ampa albo elmuza dorwać.

Zeusy na działkę są ok, ale nic poza tym. O jakości na nich zapomnij, to samo altusy. Nie Znajdziesz uniwersalnego zestawu do słuchania muzyki i nawalania.