wiktoras 0 Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 witam posiadam z5500 ale jak dla mnie na małe imprezki np (domki nad jeziorem) są jednak nie wystarczające myślałem nad zeus albo altus 300 oczywiście nie mam żadnego wzmacniacza i prosiłbym o rade jaki kupić wiadomo jakoś to ma tez grać ale nie chciałbym żeby to drogo wyszło. Sprzet bedzie uzywany czesciej w domu ale tak jak pisałem przydałby sie zapas mocy na jakieś np domki I prosiłbym tez o pomoc w wyborze wzmacniacza do tych głośnikow bo wydaje mi się że zeusy będą nalepsze w cenie 1000zł z groszem a I chciałbym się wyrobiç w cenie 1000zł z groszem (wzmacniacza I głośniki) ps przepraszam jeśli są błedy ale jestem z ojcem w trasie Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Serio, zeusy albo sraltusy? 1k na wzmacnia i kolumny, żeby robić domówki? Nie widzę tego. Piec, który uciągnie w.w. kolumny musi mieć przynajmniej 100W RMS na kanał a takie urządzenia nie są tanie. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 niezła elektrownia z tego wyjdzie na wzmaku będzie można kiełbaski smażyć tak ze w sumie na brykiecie się oszczędzi popatrz na c7 alno edifier seria r w tej cenie głośniki ze wzmakiem to same dziadki (nie mowie ze to źle) i ciężko znaleźć coś w dobrym stanie Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Jak on chce naparzać tak żeby w sąsiedniej remizie też słyszeli to niestety żadne Microlaby ani Edifiery. Okaże się, że to nawet słabo klatę masuje. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 małe imprezki np (domki nad jeziorem) Mmmmmmm moi ulubieńcy puszczający umpa umpa tam gdzie jadę odpoczywać... U nas się takim domki nad jeziorem psuły (patrz avatar). No chyba, że jezioro to zalew zegrzyński. Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 A potem jedzie człowiek odpoczywać, a banda napitych dzieci dyskoteki sobie robi. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 12 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Ja na całe szczęście wiem gdzie jechać żeby po zmroku była absolutna cisza naturalna - czyli odgłosy jedynie przyrody Cytuj Link to post Share on other sites
wiktoras 0 Napisano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Ja znam akurat takie domki że jak byłem to sie zastanawiałem której muzyki słuchać a ludzi którzy przyjechali odpoczywać słuchajać głosów natury nie widziałem pewnie byli na domkach które miały opinie spkojnych itp... Wracajac do tematu jakość dzwieku też sie liczy nie samym " umpa umpa " żyje człowiek a I mogłbyś mniej wiecej pokazać jakieś wzmacniacze co poradzą sobie z zeusami zawsze mogę poczekać I dołożyć coś kasy Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Primo, Zeusy nie nadają się do niczego bo: - mają gównianą charakterystykę akustyczną z dużymi dziurami w paśmie, - nie mają zejścia a bas jest kartonowy (jak w większości kolumn Tonsila), - nie mają efektywności. Podsumowując do domu się nie nadają, do remizy się nie nadają czyli są do niczego. Temat wyczerpany. Cytuj Link to post Share on other sites
wiktoras 0 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 A sam co bys polecił z troche wiekszą mocą oczywiśćie żeby to było słychać jako tako Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Nic. bo nie ma głośników do wszystkiego Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Lukson dajże spokój. Za 1000zł do domówek i imprez raczej bym szukał czegoś aktywnego, ze wzmakiem się na 100% nie wyrobisz. Co prawda jak by jakieś satelity odpalić, a bass uzupełnić jakąś pierdziawką, to by to jako tako grało (imprezowo). Podejrzewam jednak, że to też przekroczy 1 tysiaka. Można by się pokusić o microlaby 9c. Pytanie czy Ci to starczy. Na imprezy w 80m mieszkaniu microlaby 7c dawały radę, tyle że trzeba było pilnować, żeby się nie spaliły. 9c pewnie by ogarnęły. Albo poszalej na pchlich targach i poszukaj sprzętu. Może jakieś estradówki ustrzelisz za małą kwotę. W pomieszczeniu będą grać jak kupa, ale masaż klaty będzie. Swoją drogą to są marne porady. Nie wiem jakie masz wymagania i lukson tak na dobrą sprawę ma racje Możesz ew. poszukać starej aiwy chyba model nx7) były jej dwa rodzaje), jedna miała ~650W z kolumnami 2x 100W + wejście na suba. Grało to potężnie i nawet dobrze. Kosztuje grosze, tyle, że się sypały trochę i byś musiał ogarnąć czy wszystko jest sprawne. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 9c prędzej z dymem pójdą niż 7c. Budżetowa klasa D nie lubi imprezowania. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 A poza tym 9c grają podobno dość słabo gorzej od 7c (chodzi o brzmienie) Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 O to przepraszam, byłem przekonany, że to imo mocniejsze 7c.. Do imprezowania to się używa estradówek. Mi by było szkoda wysilać moich contourów na imprezie Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Są mocniejsze ale gorzej brzmią coś im nie wyszło poprostu Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Są mocniejsze Na papierku 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bas233 1 Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Genius Gx 3000 polecam Ewa Wachowicz Cytuj Link to post Share on other sites
DonFG 9 Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Sama sensowna końcówka mocy pod napierdzielanie (szkoda wzmacniacza hifi) niższy od twojego budżetu. Budżetowo można jakiegoś t.ampa albo elmuza dorwać. Zeusy na działkę są ok, ale nic poza tym. O jakości na nich zapomnij, to samo altusy. Nie Znajdziesz uniwersalnego zestawu do słuchania muzyki i nawalania. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts