Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Pisałem już tu kiedyś, ale niestety w sklepie stacjonarnym pan już nie jest w stanie "ściągać" części, no i będę zamawiać przez internet części. I tutaj pytanie - zamawiać na morelach, x-komie, esc, techplanet, czy może agito?

To moja propozycja, lecz jestem również otwarty na inne propozycje - myślę, że nawet słabsza karta graficzna by mi wystarczyła, tylko czy 380/380x, czy 960

205,00 zł

Dysk oczywiście na złącze SATA ?

Lepiej można to złożyć, 

To moja propozycja, lecz jestem również otwarty na inne propozycje - myślę, że nawet słabsza karta graficzna by mi wystarczyła, tylko czy 380/380x, czy 960

Nie masz pacia na ultra detale to możesz pomyśleć o GTX 960, za 840zł jest na promocji wersja od Gigabyte z 4GB pamięci. 

Dysk oczywiście na złącze SATA ?

Lepiej można to złożyć, 

Nie masz pacia na ultra detale to możesz pomyśleć o GTX 960, za 840zł jest na promocji wersja od Gigabyte z 4GB pamięci. 

Tak, na pewno ma złącze sata. Wiem, że można lepiej, dlatego napisałem tutaj - nie znam się jakoś bardzo :D Chciałbym głównie, żeby ten zasilacz był jak najlepszy i nawet miał trochę zapasu. Gdy podszedłem do stacjonarnego, pan złożył mi jakąś zablokowaną i5 i gtxa 970, przy czym włożył do tego zasilacz 700W xD stwierdziłem, że to jednak spora przesada. Co do tej karty Gigabyte - wolałbym dołożyć stówę albo dwie, mimo że nie mam parcia na to 4k. Pan ze stacjonarnego polecił mi również Asrocka b150 pro4 i chyba rzeczywiście ją wezmę, jeśli nie znacie czegoś lepszego :D Może zaraz złożę inną wersję i, jeśli mógłbyś - to też prosiłbym o ocenę

https://www.morele.net/inventory/info/nWTF7K/

Zrobiłem coś takiego, przy czym fajnie byłoby zjechać 100zł, może 200 na tej cenie. Zaraz sprawdzę, jaka cena wychodzi na xkomie i i jeśli będzie za duża - spytam o inną kartę :D

Na x-komie wyszło taniej. A więc kolejne moje pytanie będzie dotyczyć karty. Czy, jeśli zależy mi na tym, żeby karta działała długo przez następne parę lat - to czy lepszy będzie wybór 970-tki od ASUSA, EVGI, czy może r9 380x od Sapphire, a może EVGĘ 960 lub Gibabyte G1 960? Wiem, że wychodzą nowe karty niereferencyjne, ale podobno dopiero pod koniec lipca, więc muszę się już najlepiej zdecydować. Cena na ASUSA - 1329, za EVGĘ - 1349, za Sapphire - 1069zł, za EVGĘ 960 - 949zł no i za Gigabyte 960 - 1009zł (ceny z x-koma)

.

Na x-komie wyszło taniej.

Bo w x-kom Strix jest tańszy gdyż to wersja DC2 nie DC2OC, do tego Gladius M35 w morele kosztuje 225zł  :o, a RAM 2133MHX 14CL 185zł  :o  :o , poszaleli...

Pan ze stacjonarnego polecił mi również Asrocka b150 pro4 i chyba rzeczywiście ją wezmę, jeśli nie znacie czegoś lepszego

Zerknij na MSI B150 PC MATE, - ATX, lepsze wyposażenie, bogatszy tylny panel.

W kwestii zestawu zmiany:

PSU - tutaj z zapasem wystarczy wersja 450W, taki zestaw pobierze ze ściany pod obciążeniem z ~250W.

Za 80zł drożej masz wersję 24" tego LG'ka. Warto dołożyć te nawet niecałe 100zł do pojemniejszego SSD 240GB, chociażby Goodram Iridium Pro 240GB.