Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

Znowu mój idol... koleś generalnie dobry, bo hardo udaje specjalistę w rzeczywistości, to co wypisuje to zwyczajny przerost formy nad treścią... albo po prostu totalna głupota (patrz wyżej tekst dotyczący Ivy).

Tutaj za to wykład nt. pamięci VRAM i rzekomej wyższości PCI-E 3.0 nad 2.0 ...

odp.pamięć vram to wartosć składowa ,a te 32gb na pci-e to szybkosć transferu to jest zupełnie inna specyfikacja jednostek do przypisanych funkcji. Tak jak na wcześniejszym wykładzie pisałem tekstory będą dzielone w pamięci podręcznej pamięci vramu.Proces ten będzie charakteryzowany dużo szybszym mniejszej objętosci transferem danych[mniejszych tekstór] co z kolei zaowocuje mniejszym zapotrzebowaniem vramu co z kolei przełozy sie to w danej mikrosekundzie mniejszymi danymi[tekstóry] do odczytu.Znacznie minimalizując parowanie danych do odczytu w trybie cfx isli z oczywistym wyeliminowaniem mikroprzycięć. To tyle jeśli chodzi o gpu natomiast do poprawnego działania cfx czy też sli obowiązkowo jest mieć odpowiednio wydajny procek oraz inne podzespoły. swoją drogą te 32gb/s w pci-e 3.0 to nie tak dużo jak można by było sądzić,bowiem 1 sekunda to największy dopuszczalny czas reakcji dzieląc to na 0.1[jedna dziesiąta sekundy] idealny czas reakcji użytkownik nieodczówa jakich kolwiek opuznień wychodzi wsumie coś ponad 3gb [obecne radeony 7900]

wszystko ladnie pieknie panowie ale przy calym szacunku dla ekipy benchmark.pl smiem twierdzic iz wystepuja znaczne opoznienia w obiegu informacyjnym wzgledem konkurencyjnych wortali ;]

pozdro...

Ja tam wolę dopracowane treściowo, obszerniejsze i lepsze (według mnie) informacje niż flashowe 3 zdania i obrazek lub jego brak - piszę tu o WSZYSTKICH newsach, a nie tylko tym konkretnie ;D

Jeśli lubisz wyścigi to polecam relacje z F1 lub NASCAR ;D

:rotfl:

Ja jakoś nie mam problemów z newsami na innych portalach... nie raz czytam kilka dni wcześniej o tym gdzie indziej, a nie są to jakieś trzyzdaniowe flesze, tylko normalny news bez lania wody pokroju 3 akapitowego wstępu "każdy z nas..." oraz tych retorycznych pytań na końcu lub wręcz domaganie się lawiny komentarzy :P