Skocz do zawartości

Fanswap - Thermaltake 630W Berlin

Recommended Posts

Do rzeczy. Najgłośniejszy element PC - wentylator zasilacza (120mm), pod obciążeniem strasznie głośny. PC stoi w sypialni i wieczorem przy graniu męczy ucho nawet na słuchawkach. Początkowo, zasilacz miał iść do szuflady i miałem zamówić RM750x, jednak spróbuję wymienić mu wentylator. Myślałem nad NOISEBLOCKER XL1 - 1000rpm, cichutki 15dbA. Jak myślicie nada się?? Nie wiem czy zasilacz ma wtyczke czy luty, ale to sprawdze jak bede mial chwile czasu.

PCt w stopce.

//edit

Byłem na zakupach z dziewczyną, wstąpiłem do MM. Mieli jeden jedyny wentylator na stanie  :rotfl:

CM Silencio FP 120 3-Pin . Podobno bardzo cichy i wydajny  :>  Jak juz ten skwar minie to moze sie zabiore do montowania  :]

Jakies rady ciagle milo byloby uslyszec  :P

//edit2

Extra pytania. Lepiej podlaczyc pod zasilacz na krotko, czy pod plyte glowna 3pin i recznie sterowac obrotami, bo kabelek ma tak z 0,5m ??

// edit eot

Fan z psu wypięty (2pin) (model: TT-1225), chińczyk zalał klejem nawet wtyczke 2pinową, przez co miałem utrudnione zadanie  :/

Wsadziłem fan Arctic F12 PWM przeciągnąłem kabel za obudowę zasilacza, wpiąłem w mobasa, ustawiłem na sztywno w biosie na 1100rpm, co poskutkowało ciszą (delikatny szum) i lekko ciepłym powietrzem wyrzucanym z zasilacza. Do totalnej ciszy pozostało ujarzmić moją 290x jakimś morpheusem

Edytowane przez phx1990