phx1990 151 Napisano 10 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 (edytowane) Do rzeczy. Najgłośniejszy element PC - wentylator zasilacza (120mm), pod obciążeniem strasznie głośny. PC stoi w sypialni i wieczorem przy graniu męczy ucho nawet na słuchawkach. Początkowo, zasilacz miał iść do szuflady i miałem zamówić RM750x, jednak spróbuję wymienić mu wentylator. Myślałem nad NOISEBLOCKER XL1 - 1000rpm, cichutki 15dbA. Jak myślicie nada się?? Nie wiem czy zasilacz ma wtyczke czy luty, ale to sprawdze jak bede mial chwile czasu. PCt w stopce. //edit Byłem na zakupach z dziewczyną, wstąpiłem do MM. Mieli jeden jedyny wentylator na stanie CM Silencio FP 120 3-Pin . Podobno bardzo cichy i wydajny Jak juz ten skwar minie to moze sie zabiore do montowania Jakies rady ciagle milo byloby uslyszec //edit2 Extra pytania. Lepiej podlaczyc pod zasilacz na krotko, czy pod plyte glowna 3pin i recznie sterowac obrotami, bo kabelek ma tak z 0,5m ?? // edit eot Fan z psu wypięty (2pin) (model: TT-1225), chińczyk zalał klejem nawet wtyczke 2pinową, przez co miałem utrudnione zadanie Wsadziłem fan Arctic F12 PWM przeciągnąłem kabel za obudowę zasilacza, wpiąłem w mobasa, ustawiłem na sztywno w biosie na 1100rpm, co poskutkowało ciszą (delikatny szum) i lekko ciepłym powietrzem wyrzucanym z zasilacza. Do totalnej ciszy pozostało ujarzmić moją 290x jakimś morpheusem Edytowane 9 Lipca 2016 przez phx1990 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts