nowyuserjon 5 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Witam. Jakie są Wasze opinie po dłuższym użytkowaniu? Który będzie bardziej trwały? Ten 'skórzany' czy materiałowy? Siedzisko się nie wgniata, nic się nie niszczy? Proszę Administratorów o usunięcie pozostałych 3 tematów, przez przypadek je dodałem. Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Także poproszę o odpowiedzi bo zaciekawił mnie ostatnio ten fotel Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 skórzany Myślę, że nie będzie zbyt trwały. Jestem posiadaczem od roku i moim zdaniem za tak małe pieniądze to dość dobry produkt (w szczycie "formy" ważyłem 111kg). Jeśli nie siedzisz przed PC/biurkiem po 10h dziennie myślę, że zda egzamin. Nie jest pionierem ergonomii jest wysoki i dość twardy. Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć 1 Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Długo go masz? Siedzisko się nie rwie? Ogólnie nie niszczy się fotel? Może jeszcze ktoś coś powie? Edytowane 6 Lipca 2016 przez nowyuserjon Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Po około roku siedzisko trochę się pomarszczyło, aczkolwiek skóra jest dosyć gruba. Dodam tylko że ze 2/3 razy był już czyszczony i nawilżany preparatami do skóry naturalnej. Jakościowo ta skóra jest z 20x lepsza niż sztuczna derma. W lato przydaje się jakaś poduszka bo przyklejasz się do siedziska. Za to siateczka na plecach, super sprawa. Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Długo go masz? Jestem posiadaczem od roku Siedzisko się nie rwie? Ogólnie nie niszczy się fotel? Nope Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Muszę pochwalić Ikea za super serwis. Mam skórzanego markusa. Po 14 miesiącach zaczął delikatnie skrzypieć mechanizm. Dziś przyjechała ekipa z serwisu i przywiozła cały nowy fotel. Stary zabrali. Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Nie dość, że cena IMO dość przystępna to jeszcze coś takiego? Śmieszne jak ludzie kupują najtańsze produkty Ikea, te jednorazowe (bo mają i takie w ofercie) a później lament, że Ikea to d..py. Ja do Ikea nic nie mam, jestem zadowolony ze stosunku cena/jakość. Link to post Share on other sites
wujaszekcarlos 100 Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Podpinam się pod opinię o IKEA. Mam urządzone pół mieszkania w IKEę z "droższych modeli" i jest b.dobrze. Przynajmniej uczciwie podchodzą do tematu. Co do fotela to jest "ideał" w tej cenie. Szeroki, dość wygodny. Minusem po 5 miesiącach użytkowania jest stukanie przy wychyle oparcia Link to post Share on other sites
Onvil 12 Napisano 15 Października 2016 Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Za miesiąc mój skórzany będzie miał prawie 3 lata. Jak na razie nie było żadnych problemów Link to post Share on other sites
Ejzo12 224 Napisano 15 Października 2016 Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Mam go pół roku żadnych problemów. Link to post Share on other sites
FreddieMercury 2 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Cześć ! Kupiłem Marcusa przedwczoraj i mam wrażanie, że fotel lekko się rusza na boki, jeśli próbuje się go ruszać na boki przez podłokietniki, siedząc oczywiście. Czy to normalne ? też tak macie ? Link to post Share on other sites
Krzysztof 1392 Napisano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Cześć ! Kupiłem Marcusa przedwczoraj i mam wrażanie, że fotel lekko się rusza na boki, jeśli próbuje się go ruszać na boki przez podłokietniki, siedząc oczywiście. Czy to normalne ? też tak macie ? Ja dziś go kupiłem, skręciłem i nic się nie rusza nawet jak się dość mocno pogibam. Moje parametry to: 184cm wzrostu, 91 kg wagi także nie jestem taki znowu malutki. Siedziałem wcześniej na całkowitej chińszczyźnie z allegro z siatkowym poddupnikiem i jest zdecydowana zmiana na plus. Póki co mogę polecić, zobaczymy jak po dłuższym czasie(dziennie min. 5-6h na nim spędzę). Link to post Share on other sites
homiciatko 0 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Mam krzesło dłuższy okres czasu, wersję materiałową. Siedzi się super wygodnie, często się wychylam i jest spoko. Jednak występuje problem opisywany wyżej. Po około 20 miesiącach użytkowania krzesło zaczęło skrzypieć, wymienili na nowe, co super się chwali. Jednak nowe po podobnym okresie znów zaczęło skrzypieć i robi się to coraz głośniejsze. Będę znów reklamował, może znów wymienią, bo w czasie jak robiłem zakupy, to krzesło chwaliło się 10-letnią gwarancją. Link to post Share on other sites
xen23 0 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Czy jest tu ktoś ze wzrostem ~170cm i mógł by się podzielić opinią? Zastanawiam się czy Markus nie będzie dla mnie za duży (głęboki). Rozglądam się za nowym fotelem, a jako że do IKEI mam spory kawałem drogi to póki co chciał bym usłyszeć opinie od innych. Link to post Share on other sites
spootnick 0 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Kupiłem ten fotel w sobotę i dla mnie nie jest za głęboki (168cm). Głowa też sensownie opiera się na podgłówku. Po weekendzie używania jestem zadowolony. Link to post Share on other sites
xen23 0 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Zdałem się na Ciebie i kupiłem w ciemno. Również jestem zadowolony. Link to post Share on other sites
Sh4d0w_1938 0 Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 (edytowane) Sory, że trochę odkopuję temat, ale dla mnie krzesło jest okropnie niewygodne. Sztywne, twarde, a żeby się pochylić lekko do tyłu trzeba pchać plecami z całej siły mimo, że mechanizm jest ustawiony, żeby szło lekko (może musi się jeszcze "wyrobić"). Nie da się wygodnie usiąść i do tego jeszcze ta "poduszka" wgniata się w plecy. Orientuje się ktoś może czy jest możliwość zwrotu pieniędzy (fotel zamawiałem do domu nie był kupowany bezpośrednio w sklepie)? Edytowane 24 Maja 2018 przez Sh4d0w_1938 Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Poduszka ci się w plecy wgniata,bo masz krzywy kręgosłup.... Link to post Share on other sites
pinto 0 Napisano 21 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Poduszka ci się w plecy wgniata,bo masz krzywy kręgosłup.... Bzdura, ten fotel jest po prostu niewygodny i tyle. Jeden z moich gorszych zakupów. Nie polecam. rozmawiałem na temat Ikea Markus z babką, która zajmuje się ergonomią pracy i robi z tego szkolenia.ogólnie jest z nim jeden problem - wybrzuszenie w okolicy lędźwiowej jest za mocne. z tego powodu organizm ‘czuje’, że ma dobre podparcie i nie stara się utrzymywać prawidłowej postawy tak jak powinien to robić. Link to post Share on other sites
Recommended Posts