Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, niestety nie mogę się zalogować na moje ostatnie konto, wiec musiałem założyć nowe.

Mam taka sprawę, ze potrzebuje nowy telefon, ostatni jaki kupowałem, zaproponowaliście mi WY, więc liczę znowu na dobrą pomoc. Wtedy się nie zawiodłem, więc lubię wracać do was.

Aktualnie mam Motorole Moto G, 1wsza generacje, od dwóch lat, niestety nastał czas, ze potrzebuje coś co będzie robić lepsze zdjęcia. Tutaj aparat jest tragiczny, a ponadto ostatnio pękł mi ekran po upadku na ziemie. 

Wymagań nie mam oprócz takich, żeby

-nie zacinał się na następny rok/dwa, czyli minimum 2gb lub więcej ram i dobry procesor

-dobry aparat, który robiłby dobre zdjęcia również w nocy

-solidny wyświetlacz, taki jak był w mojej motoroli, żeby nie tłukł sie jak iphony

-dobra i wytrzymała bateria, motorola miała z tym lekki problem.

Próg mogę podnieść do powiedzmy max 1400zł.

Czekam na propozycje od was, jestem chętny podyskutować.

Dzieki za szybka odpowiedź, przyjrze się tym modelom, tylko zapomniałem dodać, że odpadają Iphony oraz Szajsungi i LG, nie bylem zadowolony z uzytkowania tych telefonow. Ma ktoś P9, P8? Słyszałem, że ludzie chwalą sobie Huawei, o Motoroli trochę czytalem, ze dobry aparat, ale slabe wykonanie ogolne telefonu, czekam na wiecej :)

Ma ktoś P9, P8

Mam P8. Jestem zadowolony. Na razie zero ścięć. Jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Aparat robi bdb zdjęcia.

Ale na Twoim miejscu (jeśli możesz dołożyć) wybrałbym P9 - ma lepszą baterię, aparat, ma czytnik, który działa fenomenalnie, lepiej niż te w iPhone czy Samsungach. 

• Popieram 2

Jak robisz dużo zdjęć po ciemku to szukaj G4, poradzi sobie lepiej. Ale jak włączysz lampę to jest ok, nic więcej, trochę szumów na zbliżeniach. Jak jest pogodny dzień, dużo słońca to radzi sobie wyśmienicie. Po aktualizacji do 6.0 dostał tryb profesjonalny i muszę powiedzieć, że daje radę, ale rzadko z niego korzystam, bo zazwyczaj robię z automatu albo HDR.

Btw. jest tryb Super Noc, który bardzo pomaga, gdy jest mało światła. Przez kilka-kilkanaście sekund (zależy to od tego, jak mało jest światła) trzymasz telefon (najlepiej nieruchomo, bo może się zamazać) i wychodzą zdjęcia prawie jak w jasnych sceneriach.

Tutaj masz fajne porównanie aparatów P9 vs P8

• Popieram 1

Najbardziej zależy mi na tym aby aparat robił ładne zdjęcia nocą przy migoczących światłach, wybieram się na festiwal i chcę, żeby zdjęcia były jak najlepsze :P czytalem o Moto X, ale podobno przy roznorakich lampach, aparat rozprasza te światła i zdjecia sa nieciekawe :/ czytam teraz o Huaweiach

Festiwal to porządny normalny aparat by się przydał bo wiadomo ma zoom optyczny, a jak telefonem będziesz przybliżał to będą tracić na jakości.

Jak chodzi o nagrywanie to Huawei jest w tym gorsze od samsunga czy lg jeśli chodzi o sam obraz

• Popieram 1

a co to w ogóle są te Honory? Z kim one współpracują? Nie słyszałem nigdy o tym, ale poczytam cos na internecie. Dzisiaj miałem okazje tez zobaczyć aparat P9 po ciemku w wersji light, beznadzieja, prawie nic się nie różni od mojej Motoroli moto g :/

Lite, zwykły wykracza poza budżet :/

Chyba, że znajdzie się jakaś tańsza wersja P9 do tych 1400zł, bo myślę, że Lite odpada, nawet RAM ma dość mało. Cały czas czytam i analizuje, oglądam Honora 7, robi nawet  ładne zdjęcia po zmierzchu, są tu jacyś użytkownicy? Honora 7, P9 lub Moto X?

Jeszcze jest opcja Xiaomi, znajomy ma i mówi, że dobre telefony...

Jest sporo ''pełnych'' P9 na allegro/olx za ok 1400, więc poszukaj

Xiaomi odstają aparatem od konkurencji, zwłaszcza seria Redmi 

Wracając do pytania X Play vs P9 Lite - płynniejszy będzie X Play, bo ma czysty soft, ale Huawei na 2 GB RAM też daje radę