Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem na etapie poszukiwań nowego telefonu i póki co do gustu przypadły mi bardzo dwa modele wymienione w temacie - ktoś może korzysta z któregoś z nich, lub miał styczność z jednym i drugim i pomoże podjąć decyzję?

Zdecydowanie P9 - wydajniejszy, lepszy aparat

ale przede wszystkim wypełnij wzór

• mój budżet :
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu :
  • nówka czy używka :
  • preferowany rozmiar wyświetlacza :
  • preferowany system mobilny :
  • do czego będę używać urządzenia :
  • moje najważniejsze wymagania :

p9 zdecydowanie

w tym roku przerabiałem na testy kilkutygodniowe i s7 , ip6s, v10, g4 dual sim a nawet tanie xiaomi RN2 i teraz p9 który jest dla mnie najlepiej wypośrodkowanym smartfonem

nie przesadnie drogi, dobra bateria (nie rewelacja ale dobra, dobry aparat (przedni to już rewelka), piekne wykonanie

Honor 7 tez dobry lecz p9 będzie lepszy 

• 2 tygodnie później...

• mój budżet : nie wiem dokładnie, bo telefon chcę wziąć w abonamencie, ale tak do 600-700 zł

• gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : u operatora

nówka czy używka : nówka

preferowany rozmiar wyświetlacza : minimum 5 cali

preferowany system mobilny : Android

do czego będę używać urządzenia : internet, ZDJĘCIA

moje najważniejsze wymagania : dobry aparat, czytelny wyświetlacz, mocna bateria

do wyboru mam całą ofertę operatora, ale stanęło na jednym z wymienionych w temacie - problem jest taki że za Huaweia u mojego operatora wychodzi więcej niż zakładam, ale mimo to biorę go pod uwagę bo bardzo mi się podoba

zmiana sieci to teraz tylko formalność, a zawsze możesz najpierw spróbować porozmawiać z konsultantem swojej sieci i powiedzieć że chcesz zmienić sieć bo inni mają lepsze warunki - wtedy z reguły znajduje się nagle nowa, lepsza oferta

Co masz w tym abonamencie takiego, że chcesz płacić 70 czy 100 zł ? Nielimitowane połączenia krajowe, sms, xx gb internetu ? To możesz mieć za 30 zł miesięcznie w nju, virgin czy mobile vikings. Licząc koszty abonamentu i tel. wychodzi ci prawie 3200 zł przez 2 lata. Biorąc tel od osób przedłużających umowę z olx/allegro takiego P9 kupisz za 1500-1700 zł i abo 30 zł to wychodzi łącznie 2200-2400 zł przez 2 lata czyli od 800 zł do 1000 zł mniej niż Ci proponują. Chyba, że proponują lepsze warunki i potrzebujesz czegoś więcej niż nielimitowane połączenia, sms i 4/5 GB netu.

Co masz w tym abonamencie takiego, że chcesz płacić 70 czy 100 zł ? Nielimitowane połączenia krajowe, sms, xx gb internetu ? To możesz mieć za 30 zł miesięcznie w nju, virgin czy mobile vikings. Licząc koszty abonamentu i tel. wychodzi ci prawie 3200 zł przez 2 lata. Biorąc tel od osób przedłużających umowę z olx/allegro takiego P9 kupisz za 1500-1700 zł i abo 30 zł to wychodzi łącznie 2200-2400 zł przez 2 lata czyli od 800 zł do 1000 zł mniej niż Ci proponują. Chyba, że proponują lepsze warunki i potrzebujesz czegoś więcej niż nielimitowane połączenia, sms i 4/5 GB netu.

W t-mobile zamawiając przez internet, jest pierwszych 6 miesięcy z abonamentem 1zł, więc można by odjąć 600zł z tych 3200, a przy abonamencie 70zł*18m + 900zł masz za 2200zł całość.