Qorisend 0 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Witam, planuje już od dłuższego czasu zakup laptopa i nadszedł już chyba odpowiedni czas. Od października zaczynam studia, dlatego potrzebuję przenośne urządzenie. Główne przeznaczenie to gry, internet, grafika komputerowa i jakieś nie wymagające prace biurowe. Nie mam żadnych sprecyzowanych oczekiwań względem laptopa, gdyż nigdy nie interesowałem się tym tematem. Nie wiem co teraz jest popularne i polecane. Czekam na wasze propozycje. EDIT: Co do rozmiaru to nie jestem jeszcze pewien. Nigdy nie miałem laptopa dlatego mam z tym taki problem, ale wydaję mi się, że 15 albo 17 calowy. Z systemem. Trochę odświeżę temat, bo byłem w sklepie komputerowym aby określić jaki rozmiar mi najbardziej odpowiada. Wybrałem mimo wszystko 17 calowe, gdyż od zawsze mam duży monitor i będzie mi bardzo trudno się przestawić na 15 calowy. Chciałym jedynie aby w był w miarę cienki, a nie taki kolos. Bo w sklepie miałem okazje widzieć na prawdę cienkie i lekkie 17 calowe jak i olbrzymy, które w użytkowaniu są jak stacjonarny komputer. Edytowane 2 Lipca 2016 przez Qorisend Cytuj Link to post Share on other sites
Unlucky_Damian 9 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ / 8GB RAM/ 1TB HDD + 128GB SSD / GTX960M 2,60 kg z baterią więc nie jest jakimś "kolosem" jeśli chodzi o wagę. Jest jeszcze opcja droższa z większym dyskiem SSD 256GB. Niestety jest do 15,6". Jeżeli chciałbyś coś bardzo z przekątną 17,3" to w tej cenie jest Asus G771JW i7-4720HQ / 8GB RAM / 750 HDD / GTX960M Co do dysku HDD: 1) Dell ma dysk HDD 1 TB 5400 obr/s 2) Asus ma dysk HDD 750 GB 7200 obr/s Do asusa możesz dokupić dysk ssd i nie będzie problemów z jego zamontowaniem. A do tego ma lepsze chłodzenie niż Dell. Ja wybrałbym Asus'a - wydajniejszy procesor, większa matryca, szybszy dysk HDD. Niekompetencja // _Skipper_ Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Ten model Dell'a się grzeje Autorze, zastosuj wzór... Tak na szybko, to obecnie Lenovo Y700-15/17 jest najbardziej opłacalny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts