Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Od pewnego czasu mam problem z określeniem przez co mam spadki fps w grach.

Np. w TF2 kiedy jestem sam na serwerze-120 fps. Kiedy jest full osób na serwerze i popatrzę się tak mnie więcej w stronę większości osób spadki do 20-40 fps.

W War Thunderze jest tak, że kiedy gram czołgami to w momencie kiedy odrodzę się pierwszy raz mam 60 fps, po paru sekundach kiedy mapa się cała załaduje (elementy które się niszczą itp.) mam 45- 30 fps .

I tutaj moje pytanie do Was - Przez jaki komponent komputera mam te spadki?

Komputer:

Intel core 2 Duo E7600

Palit XStorm Dual GTX 750 Ti

4 GB DDR2

Asus P5KPL-am se

Windows 10

Wina procesora. Jeśli nie chcesz zmieniać podstawki w tym momencie to zainwestuj minimum w q6600 lub jeśli jesteś w stanie wgrać zmodyfikowany bios do mobo i nakleić adapter na procesor to pomyśl nad jakimś xeonem np. e5440. 4 rdzenie dadzą kopa, karta ok przy tych grach, a ramu nie dołożysz, płyta obsługuje maksymalnie 4gb.

• Popieram 1
Wina procesora. Jeśli nie chcesz zmieniać podstawki w tym momencie to zainwestuj minimum w q6600 lub jeśli jesteś w stanie wgrać zmodyfikowany bios do mobo i nakleić adapter na procesor to pomyśl nad jakimś xeonem np. e5440. 4 rdzenie dadzą kopa, karta ok przy tych grach, a ramu nie dołożysz, płyta obsługuje maksymalnie 4gb.

Gdybym chciał wymienić podstawkę to na jaką i do niej jaki procesor?

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Wszystko zależy od budżetu, przy wymianie podstawki musiałbyś dodatkowo zmienić ram, bo ten jest na ddr2 i najlepiej zasilacz, tak dla pewności jeśli masz teraz niskiej półki. Najlepiej coś na i5, ale z tym kieruj się tutaj: http://forum.benchmark.pl/forum/6-procesory-i-p%C5%82yty-g%C5%82%C3%B3wne/ .

Edytowane przez DeXtrous
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...