Funkie 1189 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Tak czy inaczej AMD testuje nowy sterownik. Prawdopodobnie chcieli zawyżyć wydajność i pierwszy sterownik był niedopracowany, więc pozwalał karcie na znacznie większy pobór mocy. Moje pytanie jest takie. Skoro kartę na testy dostało od groma portali komputerowych, to jakim cudem w żadnym z nich nie padła żadna płyta? Jakoś ciężko mi uwierzyć że testerzy nie kręcili ich na maksa. Może gość który napisał że grał w wiedzmina, to w rzeczywistości katował kartę w furmarku? Edytowane 3 Lipca 2016 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
elmak 0 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam serdecznie zdecydowałem się na taką kartę: http://www.ceneo.pl/37472643#mh=d5x4mWT370003msirfQPwwF7uZu7mYiK_PbhtyEkyhOQpTqyx3QcyZfme3n92tWgmWsuUYaydvS2ZtyJ-ZvH_etpxOHWn8KEmjGRppCAk50gd9HVmdalCCkHbzSLXhAIuV9SLuE2IoUGlHAtj_uuH_-LPaiQdy74jxbojEn0njb85dlTeWy3_gMmRC8-0lazyuPZLQ2 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Skoro kartę na testy dostało od groma portali komputerowych, to jakim cudem w żadnym z nich nie padła żadna płyta? Jakoś ciężko mi uwierzyć że testerzy nie kręcili ich na maksa. Bo kazdy z portali ma jakas porzadna plyte z porzadnym prockiem. Co to za testowanie karty na tanim systemie ze slabym procesorem. Chcesz testowac karte czy jak bardzo jest ograniczana przez slaby procesor. Tak czy inaczej AMD testuje nowy sterownik. No i zycze im jak najlepiej znalezc sterownik ograniczajacy pobor pradu bez straty wydajnosci. Tak ogolnie to czytalem opinie ze nie da sie zmienic jak karta zarzadza energia z poziomu sterownika. Oczywiscie caly pobor sie da zmniejszyc , ale nie tak zeby nagle pobierala mniej z gniazda na plycie , a wiecej bezposrednio z zasilacza. Zobaczymy. A tu dla odmiany przedsmak niereferencyjnych RX 480 tu referent chlodzony ciecza, lepsze OC i pobor produ ~220-250W! Cytuj Link to post Share on other sites
B00mer 8 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 1. Mam rx 480 i nie pali płyty, złączy, się też nie pali. 2. Zwisa mi ile bierze prądu. 3. Pytanie przewodnie wątku jest inne i autor wątku chyba nie oczekuje waszych przepychanek? Ja bym kupił coś koło gtx 760 ale z 4gb ram do 700 zł i styka. Ewentualnie dozbierałbym do gtx 970. Odoslané z pomocou Tapatalku Cytuj Link to post Share on other sites
elmak 0 Napisano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam mam takie jedno pytanie. Ta karta na którą się zdecydowałem ma gniazdo dvi-i a mój monitor ma gniazdo dvi-d. W necie przeczytałem że można podłączyć kabel dvi-d do dvi-i i wszystko będzie hulać. Czy ktoś tak robił?? Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Tak bo DVI-I ma poprostu cyfrowe i analogowe wyjście. Cytuj Link to post Share on other sites
Kato28 7 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Robiłem tak i wszystko było ok, więc bez obaw Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Witam mam takie jedno pytanie. Ta karta na którą się zdecydowałem ma gniazdo dvi-i a mój monitor ma gniazdo dvi-d. W necie przeczytałem że można podłączyć kabel dvi-d do dvi-i i wszystko będzie hulać. Czy ktoś tak robił?? Dość drogi ten gtx 960.... Cytuj Link to post Share on other sites
elmak 0 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Dość drogi ten gtx 960.... Akurat to jest link do ceneo Dzięki za info karta już w puszce siedzi. Na razie wypróbowałem na grze Paragon no i hula na max Pozdrawiam. Edytowane 6 Lipca 2016 przez elmak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts