Dares 0 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) Witam, jak w temacie: poszukuję mobo z socketem LGA 1151, która będzie miała port szeregowy (port COM) i jak największą ilość gniazd SATA - super byłoby, żeby było więcej niż 4. Gdyby ktoś znał taka płytę - bardzo proszę o podpowiedź Mam nadzieję, że taka płyta w ogóle istnieje. Edytowane 1 Lipca 2016 przez Dares Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/plyty-glowne-42/119.00,3506.00,,,,,,,,,8173O1022575,8205O671586/1/#product_list Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 a z ciekawości mógłbym widzieć po co ci port com ? do starej drukarki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Dares 0 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Piękne dzięki Tylko ta ma serial port i 6xSATA MSI CSM-B150M PRO-VHL, B150, DDR4, SATA3, USB 3.0, microATX szkoda, że tak trudno dostępna. Macie jakieś zdanie na temat tego MOBO ? I co najważniejsze, czy będzie współpracować z zestawem, który podpowiedział kajtek w dziale Zestawy komputerowe w tym poście A port COM jest mi potrzebny do obsłużenia plotera tnącego A może spróbować kupić jakąś kartę z takim portem i wtedy miałbym większy wybór jeśli chodzi o MOBO, tylko czy to się jakkolwiek sprawdza? Proszę o poradę Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Spokojnie będzie współpracować z zestawem od @kajtek, co do karty rozszerzeń, to chyba kiedyś takowa mi wpadła w ręce, ale nie potwierdzę tego w 100%. Cytuj Link to post Share on other sites
hafexo 4 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 (edytowane) nie lepiej szukać jakiejś płyty z portem PCI i kupić kartę rozszerzeń z kontrolerem COM? Edytowane 2 Lipca 2016 przez hafexo Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Nie, wprowadzasz tym zabiegiem tylko niepotrzebne koszta (najczęściej wychodzi to drożej niż płyta z wbudowanym portem, jak i często mogą wyjść problemy z kompatybilnością). Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Dares 0 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 (edytowane) jak i często mogą wyjść problemy z kompatybilnością Tego właśnie się najbardziej obawiam. Zamykam temat, bo płytę już wybrałem, bardzo dziękuję za podpowiedzi Dalsza część już będzie w tym wątku. Edytowane 2 Lipca 2016 przez Dares Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts