Skocz do zawartości

Upgrade GTX 770 do 1000zł

Recommended Posts

Witam, w październiku wychodzi nowy BF, na który jest spory hype. Zastanawiam się czy z tego powodu i ogólnie warto wymienić moją kartę na 970 lub AMD 480? Posiadam 4690k, 8gb ramu (8 dojdzie w lipcu) i nie wiem czy sprzedać tą swoją i dołożyć te 300-400zł(wyjdzie z tysiąc)na wyżej wymienione grafiki. Na 1070 mnie nie stać :). Nie wiem czy jest to sensowne posunięcie, proszę o pomoc i dziękuję z góry za nią :)

Cześć!

Też posiadam GTX 770 (i5-3570k 8GB ram) i dokładnie to samo chodzi mi po głowie. Obawiam się jednak że w niektórych grach będę miał wąskie gardło przez CPU. Z ostateczną decyzją wstrzymuję się do jesieni, z nadzieją że jak wysypią się wersje niereferencyjne 1070 to cena spadnie. 

Muszę przyznać jednak że PÓKI co to sprzęcior daje jeszcze radę i wymiana trochę by była na siłę   ^^

Kwestia przyzwyczajenia i granicy tolerancji fps  :D

Hm.. W sumie macie rację, po prostu czas wszystko kręcić jak się da :D

Podbijając temat. Mając do wydania z 500zł na modernizacje PC, w tym 150 idzie na cooler CPU, to za pozostałą kwotę lepiej dołożyć jednak do tej 970 czy kupić sobie więcej ramu? :D

Poczekaj przynajmniej do połowy lipca (17 lipca spokojnie, na woodstock pojedź, popij, zabaw się na koncertach i wróć ;3) to już będzie wiadomo jak to z tymi RX 480, 1060 itd. bo może się okazać że teraz kupisz 970 i w tej samej cenie wyjdzie coś wydajniejszego. 8GB RAM starczy do gier, o ile nie robisz np. modelowania 3d itd. to nie musisz więcej kupować, chyba że ci go naprawdę braknie to wtem jest to dobra opcja (sam czekam aż się zwolnią kości od znajomego 4x8GB :<).