Pawelele 0 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Witam mam problem, dzis rano wlaczylem komputer i wygladalo to mniej wiecej tak http://scr.hu/0wxar/qdc6x Czy to napewno spalona karta czy mozliwosc ze plyta glowna sie przegrzala i popsula? Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 mniej więcej ? czyli tak czy nie tak ? Mnie 7 miesięcy temu GTX 570 się spalił. Ty masz dużo młodszą kartę, trochę dziwne. Straszne jak te GTX się sypią. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawelele 0 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 jest tak teraz caly czas, wczoraj instalowalem sterowniki do karty i po dzisiejszym wlaczeniu tak jest ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 weź zobacz czy kabel pomiędzy monitorem a kartą dobrze przylega i łączy. Cytuj Link to post Share on other sites
Pafel 85 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 zmień sterowniki. i daj swojego screena ekranu albo zdj z fona. Cytuj Link to post Share on other sites
qwerty1997 27 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Nie masz przypadkiem zmienionej głębi kolorów dla monitora? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawelele 0 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 mam monitor z przed 9 lat nie wiem czy ma takie opcje, zainstalowalem sterowniki nie pomoglo http://scr.hu/0wxar/31is4 karta nie smierdzi spaleninza Pytanie do was czy to mozliwe ze plyta glowna sie zrabala? Cytuj Link to post Share on other sites
Puciek15 38 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Najszybciej się dowiesz czy to karta używając innej. Podłącz pod płytę główną ( jako integra) jeśli będzie to samo to trzeba będzie myśleć dalej - kabel, monitor. Jeśli normalnie to trzeba będzie poszukać w drugim kierunku. Cytuj Link to post Share on other sites
killer625 1 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Ściągnij radiator z karty, wyczyść pastę, i "upiecz" kartę. Miałem podobny temat z moim gtx'em 460. Pieczenie pomogło i już parę latek karta śmiga bezproblemowo, takie bajery się często dzieją przez tzw. zimne luty. Podgrzanie karty sprawia, że wszystko znów hula. Jeżeli nie chce ci się z piekarnikiem bawić to można też suszarką grzać z bardzo bliska przez jakieś 10 minut. Na mniejsze awarie suszarka wystarcza. Kwestia podgrzać kartę żeby luty załapały. Cytuj Link to post Share on other sites
Puciek15 38 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 @ up Tak może od razu niech cały komputer wrzuci do pieca i zagrzeje. -.- ehhh Piekarnik dla grafiki to już ostatnia deska ratunku. Nawet nie wiesz do końca czy to karta czy może już wspomniany monitor ( w końcu 9 lat - ma prawo coś się z nim stać ) i/lub kabel. Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Podepnij kompa pod inny monitor lub nawet telewizor i zobacz czy problem dalej występuje. Cytuj Link to post Share on other sites
TracePL 55 Napisano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Moze to zbyt oczywiste ale nie zmieniles głębi kolorów w ustawieniach ekranu? Edytowane 26 Czerwca 2016 przez TracePL Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts