Skocz do zawartości

komputer do gier (max 6000 zł)

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,

Nadszedł ten czas gdy wkońcu chcę złożyć komputer, więc pomóżcie mi jak tylko możecie! :D, (zdecydowałem się ponieważ jest ten cały cashback)

• Zastosowanie komputera : przeważnie gry, tradycyjnie Internet
  • Maksymalna kwota : 6000 zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : jak najszybciej
  • Których części potrzebuję : wszystko wraz z monitorem
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak, oczywiście
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : brak
  • Specjalne wymagania : chciałbym tym razem pójść w strone GeForce'a oraz Intela :)
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu https://www.morele.net/koszyk/
  • Inne : Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś SSD zamiast HDD, czy to dobry pomysł? Czy to co jest w koszyku jest ok? Jeśli chodzi o obudowę kompletnie nie wiem jaką wybrać. Dziękuje za pomoc i powodzenia !! :D

Dołóż do lepszego MOBO - Asus Z170 Pro Gaming i zgarnij cashback od Intela. Zdecydowanie lepiej na takim rozwiązaniu wyjdziesz. 

Dołóż też do szybszych RAMów - co najmniej 2666 MHz, a najlepiej 3000/3200 MHz.

https://www.morele.net/pamiec-geil-dragon-ddr4-8gb-2x4gb-3000mhz-cl15-gww48gb3000c15dc-775041/

1. Podałeś M3 - jest gorsze. M5 jest porównywalne, ale ono przede wszystkim "wygląda".2

2. Przyzwoity - w tym budżecie można pomyśleć o czymś lepszym. Bardzo dobrą bazę na lata stworzyłbyś biorąc 6600k + najprawdopodobniej RX 480 + większe i lepsze szkiełko.

3. Zamiast będzie, ale odbija się mocno w cenie - do takiej wartości, że moim zdaniem nie warto.

Sterowniki ściągniesz z internetu bez problemu. Jeżeli tylko po to chciałeś napęd to bez sensu :P

Co do obudowy to Gladiusy i Aquarisy z przedziału cenowego 200 do 340 zł są w porządku, Zalman Z9 Neo, Corsair Carbide 300R. Ewentualnie  jeszcze drożej jest NXZT Source 340 - nie ma możliwości instalacji napędu jakby co.

GTX 980 w cenie http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=67055

Oczywiście wydajnościowo na chwilę obecną jest to nic innego jak 1070. Z czasem GTX 9xx zaczną tracić w nowych tytułach z racji polityki sterowników. 

Tak jakoś ten konfig za mną nie przemawia. Pompowanie GTX 980 / 980 Ti / 1070 pod szkiełko 22 cale FullHD. Moim zdaniem kiepski deal. Może wstrzymasz się te kilka dni do Polarisa ? 

Czyli Twoim zdaniem monitor z większym calem? :D

ogólnie chciałem kupić monitor "na start", a potem dokupić coś lepszego :D

@kajtek. a i jeszcze jedno, chciałem kupić te GTX 1070 przzyszłościowo bardziej, zastanawiałem się nad GTX 970 od ASUSA, ale skoro zaraz Polaris wchodzi a GTX 1070 pozwoli mi na więcej niż 970 przy podobnym zużyciu energii więc czemu nie :), a jeśli chodzi o monitor na przyszłość to jaki byłby dobry?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...