Volter 0 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witajcie, przymierzam się do odświeżenia swojego już dość leciwego sprzętu, chcę zacząć od monitora gdyż obraz w moim 8letnim samsungu (tylko wejście VGA) wypalił się i już mnie strasznie drażni. Aktualnie podłącze go do GTS450, ale w lipcu/sierpniu przesiądę się zapewne na GTX 1070. Monitor przeznaczony głównie do przeglądania internetu, ale lubię czasem wieczorami i odprężyć się przy grach (teraz ciężko bo nowe tytuły już niestety mi nie działają zbyt dobrze). Zakładałem, że znajdę monitor dla moich wymagań do 1200zł. Do tego momentu wszystko byłoby proste, ale jednak pojawiło się małe ale... Na dniach spodziewam się dziecka i musiałem się wyprowadzić z mojego "domowego biura" do salonu, gdzie monitor będzie ustawiony tyłem do wejścia (będzie bardzo dobrze widoczny). Planuje co prawda powiesić go na ścianie by w razie czego "przytulić" go do ściany, ale staramy się utrzymać dość elegancki i nowoczesny wystrój, więc monitor musi być w miarę możliwości ładny (a mówiąc w prost, żona mi wyciepnie monitor przez okno jak będzie szpecił jej starannie dobierane duperelki ). Spodobały mi się monitory DELL'a, nowa linia produktów z InfinityEdge, wyglądają całkiem dobrze, np taki DELL U2417H, ale zdaje sobie sprawę, że jest to monitor biurowy i tu pytanie czy będę z niego zadowolony? Czy kupując kartę GTX1070 nie będę dławił jej możliwości tym monitorem? Czy będę mógł się delektować piękną grafiką? Teoretycznie mógłbym dołożyć do jakiegoś gamingowego(?) monitora z 144Hz, matrycą TN i 1ms opóźnienia (np. AOC G2460PG, niestety pstrokaty), ale czy faktycznie to zauważę? Raczej nie będę grał nałogowo w CS'a, myślę bardziej o grach pokroju wiedźmin... Czy gdzieś na śląsku znajdę sklep gdzie będę mógł porównać jakość obrazu (IPS-TN, 60Hz-144Hz, 24', 27')? Jeździłem po tych wszystkich marketach i totalna masakra, mają 5 monitorów na krzyż i same samusungi z zakrzywionymi ekranami... Będę wdzięczny za rady, może jest jakiś produkt, który spełniałby moje wymagania? Cytuj Link to post Share on other sites
Prorok 32 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Do takiego wiedźmina 144Hz jest zbędne. Ogólnie jak nie silisz się na "pro gaming" to sobie odpuść. TN to tylko TN. Kolory sprane i mdłe. Krew i Wino ma piękną i kolorową krainę, bez sensu ją oglądać na TN. Te DELLe to znane i lubiane modele, chociaż o 17 niewiele w necie recenzji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts