arial_adriano 0 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Witam. ok sześć miesięcy temu kupiłem GTX 980 Ti pod gry i już wtedy wiedziałem że w niedalekiej przyszłości będę chciał przełączyć się na 4K. W tamtym czasie o Pascalu nie było wiadomo zbyt wiele oprócz tego że jest w drodze więc wybrałem najmocniejszy układ od firmy ZOTAC, a mianowicie 980 Ti AMP! Extreme. Dziś powraca temat 4K i z tego co wiem jedna karta może okazać się niewystarczająca by cieszyć się płynną rozgrywką na najwyższych ustawieniach w przypadku nowych gier, zwłaszcza tych nadchodzących. Moje pytanie jest więc następujące. Czy waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem jest dokupienie drugiego GTX pod SLI czy też poczekać na mocniejszą 1080-tkę i kupno tej karty w ramach wymiany z obecnie posiadaną 980 Ti? Proszę tylko o konkretne opinie, a nie nic nie wnoszące komentarze "wszechwiedzących" w stylu "po ch.j ci 4K" , czekam na odpowiedzi, z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Właściwie jest jeszcze jedno wyjście na już, kupno zwykłej 1080 i za jakiś czas zakup drugiej, albo czekać właśnie na 1080ti, druga 980ti to najgorsze wyjście, już teraz przy testach 4K w wysokich ustawieniach widać jak brakuje ramu w 980ti, dodatkowo sli nie jest dostępne w każdej grze, a w niektórych występują spore problemy, cena używanej 980ti spadła do poziomu 1700-1900zł, jak wyjdzie 1080ti będzie pewnie 1500max. Musisz sam przekalkulować swój budżet, ale na twoim miejscu nie pchałbym się w sli z 980ti, a nóż widelec AMD wprowadzi na rynek jakiegoś potwora z prawdziwego zdarzenia a nie takiego kwazimodo jak Fury. Cytuj Link to post Share on other sites
vonorlik 31 Napisano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Dodam, ze SLI 980TI nie uciągnie 4k w max detalach, SLI 1080 tez nie ;S. (mówie tutaj o najnowszych bardzo wymagających tytułach, które obsługują SLI) SLI 1080TI może - ale na to trzeba poczekać. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez vonorlik Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts