Skocz do zawartości

Waszym zdaniem: Drugi GTX 980 Ti czy czekać na 1080 Ti? [pod 4K]

Recommended Posts

Witam. ok sześć miesięcy temu kupiłem GTX 980 Ti pod gry i już wtedy wiedziałem że w niedalekiej przyszłości będę chciał przełączyć się na 4K. W tamtym czasie o Pascalu nie było wiadomo zbyt wiele oprócz tego że jest w drodze więc wybrałem najmocniejszy układ od firmy ZOTAC, a mianowicie 980 Ti AMP! Extreme. Dziś powraca temat 4K i z tego co wiem jedna karta może okazać się niewystarczająca by cieszyć się płynną rozgrywką na najwyższych ustawieniach w przypadku nowych gier, zwłaszcza tych nadchodzących. Moje pytanie jest więc następujące. Czy waszym zdaniem lepszym rozwiązaniem jest dokupienie drugiego GTX pod SLI czy też poczekać na mocniejszą 1080-tkę i kupno tej karty w ramach wymiany z obecnie posiadaną 980 Ti? Proszę tylko o konkretne opinie, a nie nic nie wnoszące komentarze "wszechwiedzących" w stylu "po ch.j ci 4K" ;), czekam na odpowiedzi, z góry dzięki

Właściwie jest jeszcze jedno wyjście na już, kupno zwykłej 1080 i za jakiś czas zakup drugiej, albo czekać właśnie na 1080ti, druga 980ti to najgorsze wyjście, już teraz przy testach 4K w wysokich ustawieniach widać jak brakuje ramu w 980ti, dodatkowo sli nie jest dostępne w każdej grze, a w niektórych występują spore problemy, cena używanej 980ti spadła do poziomu 1700-1900zł, jak wyjdzie 1080ti będzie pewnie 1500max. Musisz sam przekalkulować swój budżet, ale na twoim miejscu nie pchałbym się w sli z 980ti, a nóż widelec AMD wprowadzi na rynek jakiegoś potwora z prawdziwego zdarzenia a nie takiego kwazimodo jak Fury.