Skocz do zawartości

Klawiatura mechaniczna z niebieskim podświetleniem

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez playingwithvirus,

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym poprosić o dobór klawki do 400zł z niebieskim podświetleniem. Znalazłem kilka na brown'ach i chciałbym prosić jedynie o pomoc w wyborze tej najlepszej.

Tresoro Excalibur Spectrum - jak dla mnie super klawiatura, ale niby coś nie tak jest z przełącznikami, więc tu jestem w kropce

Roccat Suora - pierwsza klasa taką właśnie bym chciał, tylko nie mogę znaleźć informacji o przełącznikach, premiera za ok 3 tyg

Chyba poczekam na więcej informacji o tym Roccat'cie, bo reszta klawek z niebieskim podświetleniem jest na switch'ach blue :/

Z drugiej strony ta od Tesoro nie jest najgorsza, miał ktoś ją i może coś więcej powiedzieć.

Czekam również na inne propozycje :)

Z góry dziękuje za pomoc.

• Rozwiązanie

Cześć,

Masz na myśli Excalibur V2 wydaje mi się, wersja Spectrum kosztuje ponad 500zl :) Coś nie tak z przełącznikami tzn? Chodzi Ci o to, że są to Kailh? Wg mnie to nie problem ,a nie odczułem tutaj żadnego problemu. 

O Excaliburze mogę się wypowiedzieć, jako fan przełączników Brown, sprawiły się one bardzo dobrze. Klawiatura w tej cenie spełniła moje oczekiwania, jedynego czego mi brakowało to gniazd USB. Na plus na pewno mogę zaliczyć mnogość efektów podświetlenia poza zwykłym stałym. 

W przypadku Roccata, nie wiem na ile zdjęcia oddają rzeczywistość, ale tak jak poniżej, to taki układ klawiszy jest bardzo niewygodny np. do CS'a. Taka budowa prawego shiftu jest, przynajmniej dla mnie, okropna  ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6270648682&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLASmA-Roccat&gclid=CNz5tcq_wM0CFVXNGwodrYUCbw 

Edytowane przez playingwithvirus
  • Popieram 1