Skocz do zawartości

Corsair K70 Rapidfire vs Razer Blackwidow X Chroma

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Amok.,

Recommended Posts

Padla mi wczoraj klawiatura na MX REDach. Ma ktos/uzywal blue/brownów oraz redów w CSie?

Dużo piszę na klawiaturze w pracy i zastanawiam się co brać - k70 rapidfire czy blackwidow x Chroma. Blackwidow bardziej mi się podoba/fajniej się w sklepie macało no i ten cudowny dźwięk podczas kliku... ale że wolny czas spędzam tylko przy CSie nie wiem czy REDy i ich odpowiedniki nie spisują się przypadkiem nieporównywalnie lepiej niż blue/browny czy razer greeny.

opinie?

(GE od bardzo dawna, faceit lvl9/10. dość ważne jest dla mnie aby klawiatura spisywała się nienagannie przy CSie)

Też tak myślałem i nawet zamówiłem z odbiorem w salonie K70 rapidfire z MX SPEED dopóki nie poszedłem do jednego ze sklepów i nie usłyszałem MX Blue, cóż za świetny dźwięk! Problem tylko, żeby nie było jak z Aviorem 7k - niby fajne RGB miekki i bardzo szybki klik... aż tu nagle po tygodniu stwierdziłem, że gorszej mychy w życiu nie miałem!

Z drugiej strony FK2 była niegrywalna a po 2 miesiącach okazało się, że lepszej myszy do dziś nie znalazłem a próbowałem naprawdę wielu. Stąd ten dylemat.

Jesli tez duzo piszesz to rozważ moze mx Brown? Tak o polecę cm storm trigger z bardzo fajna klawiaturka za te 5 stow

Plastikowa. Obecnie mam (a raczej zepsułem) Quickfire TK i chciałem spróbować czegoś innego a K70 lux ciężko dostać w PL. Gdyby Blackwidow X Chroma można było kupić z redami/brownami to nie byłoby problemu (czy chociaż Razer Orange które są odpowiednikami Brownów)

A cos takiego - http://procpu.pl/p/1727/33003/corsair-k70-rgb-cherry-mx-brown-klawiatury-gaming-strefa-gracza.html

Co jak co ale wykonaniem cm storm miażdży razer a corasir miażdży cm storm :€

To jest właśnie stara wersja. Najnowsza to k70 lux z lepszym podświetleniem i kilkoma ulepszeniami.

To akurat wiem, TriggerZ jest niezniszczalna. Chociaż przesłanki o słabym wykonaniu Razera są nieco przerośnięte wg. mojej opinii. Gdybym się kierował tylko zdrowym rozsądkiem to K70 rapidfire ale serce tak lgnie do tego Razera... Z opinii, które zebrałem każdy mówił o tym, że Blue/Browny są gorsze i nie dają takiego komfortu przy dynamicznych grach jak Redy.

Do jutra mam czas...

Typowo do fps to redy spoko. Ale mowisz ze piszesz dosc duzo to wtedy najlepszym kompromisem sa Browny. Ja nie kupiłbym razera np ze względu na switche kalih. Miałem ostatnio tesoro excalibur specyrum na kalih Brown i jak poszedłem do kumpla pograć na mx Brown to byłem w szoku i odesłałem tesoro :D zupełnie inny feeling, kalih Brown to takie redy w sumie ale twardsze lepsze do pisania :P mogłyby Ci sie spodobać ale nawet nie wiem czy jest taka klawiatura od tesoro z podkładka itp

• Popieram 1