BR7074 1 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Witam . W lipcu konczy mi sie umowa z obecnym operatorem czyli T mobile . Zastanawiam sie w jakiej sieci dostane najlepsze warunki , pakiety , telefon . budżet jakim dysponujesz : powiedzy ze 800 moge wyłożyć gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu : Operator tylko nwm który . ale moge dać max 30zl msc wolisz nówkę czy może być używany : Nówka preferowany rozmiar wyświetlacza : w przedziale 4.7 do 5.5 preferowany system mobilny Android , bo watpie żebym dostal IOSa do czego będziesz używać urządzenia : internet , rozmowy , sms , zdjecia , nawigacja , rzadko gry najważniejsze wymagania : Dobry ekran , stosunkowo długi czas pracy na baterii , wydajny Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Operator tylko nwm który . ale moge dać max 30zl msc Zacznijmy od tego, czego potrzebujesz. Ile GB Internetu, ile minut rozmów, ile sms czy może nielimitowane. Link to post Share on other sites
BR7074 1 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Najlepiej jakby wszystko było nielimitowane :E ale wiem ze tak sie w tym budzecie nieda , a wiec najlepiej Rozmowy i SMS nielimitowane i jak najwiecej GB internetu . Mozecie mi powiedzieć co sądzicie o tym ? http://www.orange.pl/kid,4002009309,id,4003784704,article.html#oferta_menu Link to post Share on other sites
dragon1212 0 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ogólnie to wg mnie to właśnie t-mobile ma obecnie najlepsze warunki. Za 800 zł masz bardzo dobrego Huawei p8 lite, a abonament możesz wziąć bez telefonu czyli za 30 zł/m-c możesz nielimitowane wszystko i jak dobrze to rozegrasz to 5 GB neta. Przejdź się do jakiegokolwiek sklepu typurtv sferis i zobacz sobie co mają w ofercie Link to post Share on other sites
BR7074 1 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 wolalbym karte , jakis taki uraz do abonamentów Interesuje mnie jeszcze Wasza opinia o Samsung Galaxy A5 2016 ? Wiem że wykracza poza budżet , ale wg mnie jest piękny , a nwm jak z jego działaniem Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 2 GB RAM w wykonaniu Samsunga to trochę słabo, ale jak nie będziesz katował tego telefonu to będzie ok. Zobacz ofertę Virgin Mobile. Za 29 zł masz 4 GB internetu, nielimitowane sms i rozmowy. W morele.net masz starter za 9 zł (który jest wart 29 zł, czyli ten pakiet, co opisałem) Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 W play jest teraz pakiet za 25 zl pakiet no limit za 25 zl (nie pamietam ilenetu daja)Ja korzystalem z vikings mobile za 24 zl no limit +2gb netu ale nie bylo stacjonarnych.Teraz przeszedlem na abonament do t-mobile, mieli najlepsza oferte z telefonem przy umowie na rok. Link to post Share on other sites
BR7074 1 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Niestety zakup nowego startera nie wchodzi w gre poniewaz chce zachować obecny nr . Patrząc na Virgin mobile maja całkiem ciekawa oferte Więc teraz rozważam nad Orange vs Virgin Mobile . W Orange mam wiecej internetu , punkty stacjonarne , a o Virgin w sumie niewiele wiem , jak z zasiegiem itp Rozmowy na stacjonarne jakoś niespecjalnie mnie interesują . Edytowane 21 Czerwca 2016 przez BR7074 Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Zasięg jest z T-Mobile, Plus, Play Nawet w małych miejscowościach zasięg jest bdb, lepszy niż Orange Link to post Share on other sites
BR7074 1 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 a z doładowaniami jak jest ? bo gdzieś czytalem ze tylko przez internet Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nie. Na stronie Vm napisane są sklepy i partnerzy, ja ostatnio kupiłem doładowanie w kiosku Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 T Zasięg jest z T-Mobile, Plus, Play Nawet w małych miejscowościach zasięg jest bdb, lepszy niż Orange Trochę kolega zgeneralizował. Vikings Mobile - Play - Virgin Mobile -> wszystko działa na tych samych nadajnikach wg priorytetów Play->T-Mobile->reszta Ale nie jest tak kolorowo jak się wydaje, że gdy jedno nie ma zasięgu momentalnie przełącza się na inną sieć. Tylko między Play-T-Mobile jest przełączania "soft" pozostałe sieci to dopiero po kilku minutach gdy wcale nie "odzywały" się nadajniki play albo t-mobile nastąpi przełączenie na inne sieci. Na moim przykładzie mieszkam w miejscowości gdzie jest nadajnik T-Mobile czyli full zasięg. Około 4 km od mojego domu jest nadajnik play (zasięg "~ostatnia kreska"). W praktyce wygląda to tak że cały czas przełącza mnie na nadajniki play mimo że rozmowy nie da się normalnie prowadzić, bo przerywa. Ale nie chce automatycznie przełączyć na T-Mobile, albo robi to z wielkim bólem. Dlatego między innymi zmuszony byłem zmienić ofertę na t-mobile. Więc pisanie że virgin/Play/T-Mobile ma wszędzie świetny zasięg jest moim zdaniem nie ok. Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ja mówiłem o virgin mobile, a nie o viking mobile Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ja mówiłem o virgin mobile, a nie o viking mobile To działa na tych samych nadajnikach i zasadach co Play. Miałem kartę play i virgin mobile na testy. Sytuacja ta sama co Vikingowie. Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ja mam idealny zasięg, raz Play, raz Plus i T-Mobile. Niezależnie gdzie jestem Link to post Share on other sites
cezicezi 5 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Ewidentnie bez telefonu najlepsze jest nju mobile. Płacisz 29 zł i masz smsm rozomowy nielimitowane i 10 gb na pełnej prędkości. Do tego w każdej chwili możesz odstąpic od umowy bez płacenia kary. Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Ni można chyba w przypadku ofert pisać że jakaś konkretna jest "najlepsza“. Najlepiej dopasowana do czyichs potrzeb brzmi lepiej. Dla mnie oferta nju jest za droga. Nie potrzebuje tyle internetu i rozmow na stacjonarne. Wzialem za 24 zl vikingow. I pewnie bym tam zostal, gdybe nie moje polozenie pomiedzy nadajnikami. Link to post Share on other sites
BR7074 1 Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Decyzja podjęta . Dziękuje wszystkim za pomoc Wydaje mi sie ze temat do zamkniecia Link to post Share on other sites
Recommended Posts