Chris740 0 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Cześć wszystkim! Potrzebuję pomocy w wyborze telefonu. Konkretnie spośród modeli: Huawei P8, GX8, P9 LITE. Czy ktoś miał z was do czynienia z wyżej wymienioną trójką tel.? Który z nich polecacie? Niestety z żadnym z nich nie miałem większego doświadczenia - jedynie tyle co potrzymałem w ręku w sklepach z elektroniką. Co do moich wymagań: - nie chcę, żeby telefon się zacinał - potrzebuję dużo RAMu - tutaj prowadzi P8, ale czy 2 GB z P9 LITE nie wystarczy? - potrzebuję dobrego aparatu z jak największą liczbą opcji - słyszałem, że dobry aparat ma P9 LITE, ale raczej P8 mu w tym nie ustępuje? Co do innych opinii/zdań słyszałem, że ponoć P8 mocno się grzeje, ale domyślam się, że tylko podczas intensywnego grania? W moim przyszłym telefonie kilka apek społecznościowych wyląduje, bo dużo i często komunikuje się z innymi ludźmi. Grać raczej dużo nie będę - chcę po prostu, aby tel. płynnie działał, bo mój teraźniejszy samsung mnie o ... przyprawia P.S. Z góry podziękuje wszystkim Samsungom - nie mam zamiaru po dwóch latach znowu się bawić w wymianę telefonu.I o dziwo Honor 7 również mnie nie interesuje Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie jutjub 1565 Napisano 20 Czerwca 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jeżeli nie potrzebujesz czytnika linii papilarnych to P8 będzie najlepszym wyborem. Jeżeli się uprzesz na czytnik to wybierz P9 Lite - bdb aparat, dobrej jakości plastik, bdb bateria. Co do innych opinii/zdań słyszałem, że ponoć P8 mocno się grzeje, ale domyślam się, że tylko podczas intensywnego grania? Po dłuższym czasie każdy telefon się nagrzewa. Przyznaję, że czasami jest cieplejszy, ale nie gorący, normalne temperatury pod obciążeniem. potrzebuję dobrego aparatu z jak największą liczbą opcji - słyszałem, że dobry aparat ma P9 LITE, ale raczej P8 mu w tym nie ustępuje? Są testy w Internecie, teoretycznie P8 robi lepsze zdjęcia, w praktyce wychodzi różnie. Czasami są zupełnie inne odwzorowania kolorów. Ale w nocy P8 miażdży P9 Lite. nie chcę, żeby telefon się zacinał - potrzebuję dużo RAMu - tutaj prowadzi P8, ale czy 2 GB z P9 LITE nie wystarczy? Daje radę, ale jak włączysz więcej aplikacji to będzie się trochę dusił. Cytuj Link to post Share on other sites
Chris740 0 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Zdecydowanie nie potrzebuję czytnika linii papilarnych Przez te wszystkie opinie, różne niestety, miałem bardzo wielki dylemat, jaki tel wybrać. Jednak zdecyduje się na P8. Dzięki wielkie! Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Myślę, że będziesz zadowolony. Telefon może nieidealny, ale ma to coś w sobie. Wiem, co mówię - sam go mam Edytowane 20 Czerwca 2016 przez jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
Chris740 0 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Nieidealny... nawet w tel. za ponad 2 tys. znajdzie się coś, co nie każdemu podpasuje Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dokładnie. Nawet w takim iPhone nie wszystko jest tak dobre jak wskazuje na to cena. Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Co do p9 lite to odradze szczerze bo ja mam p 8 lite i oprócz tego że p 9 lite ma ekran full HD i czytnik linii to jest dużo gorzej jakościowo zrobiony nuż p 8 lite. W mojej ocenie jak weźmiesz te 2 telefony to p 9 lite w dotyku jest tak tani chiński złom Niekompetencja. Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Co do p9 lite to odradze szczerze bo ja mam p 8 lite i oprócz tego że p 9 lite ma ekran full HD i czytnik linii to jest dużo gorzej jakościowo zrobiony nuż p 8 lite. W mojej ocenie jak weźmiesz te 2 telefony to p 9 lite w dotyku jest tak tani chiński złom Chyba jesteś chory. Aluminiowa ramka i znacznie lepszej jakości plastik na tyle. Jest też znacznie lepiej spasowany Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Co do p9 lite to odradze szczerze bo ja mam p 8 lite i oprócz tego że p 9 lite ma ekran full HD i czytnik linii to jest dużo gorzej jakościowo zrobiony nuż p 8 lite. W mojej ocenie jak weźmiesz te 2 telefony to p 9 lite w dotyku jest tak tani chiński złom Ma też znacznie lepszą baterię. Miałeś ten telefon? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nie wiem co on bierze ale powinien zmienić dilera. P9 lite jest jeszcze znacznie wydajniejszy i ma jeszcze lepsze aparaty 1 Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ma też znacznie lepszą baterię.Miałeś ten telefon?Ma go siostra żony. Ponadto napisałem w MOJEJ OCENIE Nie wiem co on bierze ale powinien zmienić dilera.P9 lite jest jeszcze znacznie wydajniejszy i ma jeszcze lepsze aparatyZa inwektywy podziękuję. To jest forum więc można wypowiedzieć swoje zdanie. Myślałem że bez narażenia się na podejrzenia o kontakty z dilerami :huh: Pokój. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Jakie inwektywy? Nie napisałem nic na k lub h Cytuj Link to post Share on other sites
czestochowakiero 144 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Kwestia rozumienia co jest czym w osobistej ocenie. Dobra nieważne zakopmy topór :wub: Moja opinia o smaetfonach omawianych powyżej jest taka bo tak je odbieram. Koniec kropka. Za to dodam, że jak dla mnie Huawei maja super nakładki na system Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts