Skocz do zawartości

instalacja systemu od nowa i problem zdziałaniem YT itp

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez mazi86,

Recommended Posts

Siemano, instalowałem dzisiaj system na kompie przez usb , wszystko fajnie tylko że : YT nie chodzi chociaż fashplayera zainstalowałem, filmy z dysko nie chodzą a sterowniki zainstalowałem, wszystko zainstalowane a tu lipa jeszcze w mozilli co trochę wyskakuje shosckwave flash i teraz podczas aktywacji windowsa błąd 0x8007232B. Co robić? a najlepsze że instalowałem win 7 enterprise i mam 16gb ramu a dostępne 3,46gb ?! co jest z tym.

ok właśnie cały dzień siedzę i kombinuję z instalacją windowsa. Jest tak mam instalkę windowsa na płytce i na dysku z czego ta na dysku to jest obraz ISO a na płycie normalny setup.

Miałem robiony na dysku usb robiony obraz windowsa do instalki a tam byłą ta wersja 32 bity no to format i pen jest czysty, teraz robiłem tak samo czyli" program Ultra iso , i tak jak na instrukcji podali to zrobiłem wszytko, reset kompa naciskam F11 do uruchomienia dałem na uruchom z pena i dalej patrze jest początek instalacji : zainstaluj, napraw. Daje na zainstaluj i napraw a tu komunikat :
Brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków CD/DVD. Jeśli masz dyskietkę, dysk CD,DVD lub dysk flash USB ze sterownikiem, włóż go teraz. itd.
I tak wyskakuje co chwile jak robiłem wszystko od nowa, czyli format robienie obrazu w innym programie i też du*a, nawet w biosie robiłem i stanąłem w połowie . Co doradzicie ?

Faktycznie dziwne, ale jakiś gościu miał ten sam problem.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/a-required-cddvd-device-driver-is-missing-usb/61eda679-66cc-4512-b175-d02871394461?auth=1

Co zrobił to, gdy pojawił się ten błąd:

• nacisnął anuluj, cofnęło go na ekran powitalny
  • wyciągnął pena,
  • wsadził do innego portu USB
  • nacisnął Instaluj teraz.

Możesz próbować.

• Popieram 2