Ambaraz 0 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam 1.pierwszy objaw: chwilowy zanik sygnału na monitor który po kilku-kilunastu sekundach się kończył samoczynnie. 2.po kilku tygodniach, pomimo kombinowania z ustawieniami systemu win 7 wzarządzanie energią i wgrywaniu kilku wersji sterów do grafiki GTX 460 , co na chwilkę pomogło przeinstalowałem system-eliminowałem wszystko sukcesywnie 3.i doszła do zabawy przy zaniku obrazu zmiana grafiki, bo przy restarcie starej bios nie wstawał a przy podmianie karty już tak 4.przez taki obrót sprawy sądziłem że to wina grafiki, ale na starej nowej gs7100 pojawił się też zanik obrazu. 5.oddałem płytę główną do serwisu, a grafę gtx 460 i ram 2x2 1066 zaniosłem do kolegi i u niego śmigały. 6.serwis po 3 tyg. naprawił płytę a tu ten sam problem 7.oddałem całego kompa na test i stwierdzili że ramy sypią w memteście i że to jest problem, bo to OCZ reaper 1066 i one są do bani bo kręcone 8.doniosłem kartę gwarancyjną do tych kości i czekam już tydzień czy ram ma wpływ na zanik obrazu ??? pozdrawiam i proszę o sugestie Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A sprawdziłeś kable od monitora? Może któryś nie łączy tak jak powinien? Odinstaluj te wszystkie sterowniki i zainstaluj najnowsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Ambaraz 0 Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 witam po odebraniu płyty i nowych pamięci goodram 2*2 Gb 800 MHz problem ten sam. Problemy stanowią ramy pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts