sansilas 0 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Czesc, Postaram sie opisać wam mój problem który zauważyłem od około 2 miesięcy. Chodzi o to, że podczas bardziej wymagających gier np. Battlefield 4 Gta V czy Wiedźmim 3 w trakcie gry zaczyna pojawiać się szum który z czasem zaczyna narastać aż do momentu kiedy jest nie do zniesienia po czym głośnik przestaje działać, kiedy wyłącze grę poszperam w internecie dźwięk zaczyna powracać. Problem nie pojawia się w grach typu LoL, CS. To zjawisko pojawia się kiedy podłączam słuchawki telefonowe od frontu komputera oraz od głośników przypiętych z tyłu jednostki. reff Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Zasilacz nie jest casem na czarnej liście? Może to zakłócenia celem od karty graficznej Niestety podałeś za mało informacji Cytuj Link to post Share on other sites
sansilas 0 Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Zasilacz nie jest casem na czarnej liście? Może to zakłócenia celem od karty graficznej Niestety podałeś za mało informacji Co masz na myśli mówiąc o czarnej liście? Posiadam GTX 970 od MSI ogolnie komputer zostal zakupiony w Lutym. Karta dźwiękowa jest zintegrowana na płycie głownej Gigabyte GA-B85M-D3H Zasilacz zaś to Thermaltake Smart SE Modular 530W reff Edytowane 19 Czerwca 2016 przez sansilas Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jest na necie lista zasilaczy która się omija szerokim łukiem Jeśli to Integra radzę pokombinować ze sterownikami Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 podejrzewam ,że kupno karty dźwiękowej może dopiero rozwiązać problem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sansilas 0 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 podejrzewam ,że kupno karty dźwiękowej może dopiero rozwiązać problem.Czy mógłbyś mi doradzić co do wyboru takowej karty? Jakimś filomanem nie jestem, sprzetu audio super tez nie mam. Zalezy mi na cenie poniewaz nie naastawilem sie na ten miesiac z jakimkolwiek wydatkiem na komputer. Jest na necie lista zasilaczy która się omija szerokim łukiem Jeśli to Integra radzę pokombinować ze sterownikami Posiadam aktualne sterowniki co do karty dźwiękowej. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Przez menedżer urządzeń wywal kartę dźwiękową i reset kompa. Prosta rzecz a czasem pomaga. Dziwię się, że takie coś występuje, tak jak by wraz ze wzrostem poboru mocy podzespołów zaczął łapać szumy... Albo jest jakieś spięcie.. Ciężko naleźć przyczynę czegoś takiego. Jeżeli moja rada nie podziała, napisz do producenta płyty głównej i opisz dokładnie problem. Napisz jaki masz sprzęt i w jakich grach. Najlepiej sprawdź też czy temperatury są prawidłowe. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Czy mógłbyś mi doradzić co do wyboru takowej karty? Jakimś filomanem nie jestem, sprzetu audio super tez nie mam. Zalezy mi na cenie poniewaz nie naastawilem sie na ten miesiac z jakimkolwiek wydatkiem na komputer. Jakie masz dokładnie głośniki/słuchawki? Cytuj Link to post Share on other sites
sansilas 0 Napisano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Jakie masz dokładnie głośniki/słuchawki? Jakies Logitecha niszowe bardzo(Z130), słuchawki zazwyczaj podłączam telefonowe. Problem wystepuje na obu urzadzeniach. Przez menedżer urządzeń wywal kartę dźwiękową i reset kompa. Prosta rzecz a czasem pomaga. Dziwię się, że takie coś występuje, tak jak by wraz ze wzrostem poboru mocy podzespołów zaczął łapać szumy... Albo jest jakieś spięcie.. Ciężko naleźć przyczynę czegoś takiego. Jeżeli moja rada nie podziała, napisz do producenta płyty głównej i opisz dokładnie problem. Napisz jaki masz sprzęt i w jakich grach. Najlepiej sprawdź też czy temperatury są prawidłowe. Niestety po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu sterowników problem dalej występuje. Temperatury są okej. Zaraz zabieram sie za pisanie do supportu. reff Edytowane 21 Czerwca 2016 przez sansilas Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts