anag0rn 0 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Witam Dla procesora i7 6700k która płyta będzie lepsza Asus Maximus VIII Hero z170 czy Asus z170 Deluxe?Która z nich ma lepszą sekcję zasilania i będzie lepsza do podkręcania? Komputera używam w 95% do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Deluxe ma lepszą sekcję zasilania, ale różnica w cenie jest zbyt duża, aby potencjalna korzyść okazała się opłacalna. Mówimy tu o ~100-150Mhz różnicy, a i tak bardzo wiele zależy od procesora jaki dostaniesz. Według mnie im droższa płyta to tym więcej rzeczy może się zepsuć, a Deluxe to sprzęt (imo) tylko dla amatorów-entuzjastów. Prawdziwy entuzjasta założy sobie LC na sekcję zasilania, mostek NB, itp. Jeżeli kupisz Maximusa to nic nie stracisz, może jedynie ucierpieć Twoje ego, bo nie jest to najdroższy sprzęt. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Fanbooj 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anag0rn 0 Napisano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź, dodam tylko że do chłodzenia procesora chciałem zakupić chłodzenie wodne Enermax LIQMax II 240 i dlatego zadałem pytanie odnośnie na której się będzie lepiej podkręcało procka. Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Obie płyty przy dobrze trafionym procku pozwolą na +5Ghz, więc według mnie jest lepiej kupić tańszą płytę. Jedynym hamulcem tutaj może być chłodzenie procka, ale to nie będzie problemem z tego co widzę. Mogę jedynie teraz życzyć owocnego podkręcania. Cytuj Link to post Share on other sites
rez 609 Napisano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 . https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-maximus-viii-ranger-z170-quadddr4-2133-sata3-hdmi-dp-usb-3-1-atx-707311/ Ta absolutnie wystarczy aż nadto to jakiegokolwiek oc. Cytuj Link to post Share on other sites
anag0rn 0 Napisano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 A czy to prawda że te zamknięte chłodzenia wodne wystarczą na 2 max 5 lat z powodu odparowania płynu i nie idzie w nich ani uzupełnić ani wymienić płynu na nowy? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts