Skocz do zawartości

Słaba wytrzymałość baterii i częste przegrzewanie się - LG G2 Mini

Recommended Posts

Cześć. :)

Około czterech miesięcy temu dostałem od brata telefon, LG G2 Mini. Oddał mi go, bo skończyła mu się umowa po dwóch latach i sprawił sobie nową zabawkę. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak bateria zachowywała się na początku, lecz teraz jest to istna masakra! Podczas ładowania baterii korzystanie z wymagających aplikacji jest dosłownie nie możliwa (odtwarzanie filmów również na kilka, naście minut). Telefon tak się nagrzewa, że trudno utrzymać go w ręce. Finalnie często się wyłącza, gdyż osiągnął już za wysoką temperaturę. Często gram w Clash of Clans, korzystam ze Snapchata, Messangera i Facebooka. Czasem trafi się Instagram... Nic więcej. I telefon ładuję średnio w ciągu dnia dwa razy - trzeci raz to podłączam w nocy i budzę się rano, odłączając go od zasilania.

Przeglądając sobie dzisiaj tak posty innych użytkowników natknąłem się na jeden z nich, gdzie właściciel twierdzi, że jego G2 Mini potrafi wytrzymać na jednym ładowaniu ponad dwa dni, czy coś w ten deseń, podczas gdy mój egzemplarz trzeba ładować około 3 razy dziennie. Proszę o pomoc, doradzenie, co mogę zrobić, by uniknąć tak częstego ładowania i porady! Nagrodzę plusikami.

Pozdrawiam. :)

Mniej używać to jedyna rada. Fb to zjadacz bateria jak gry a ten koleś pewnie w ogóle nie gra a tylko używa do rozmów i to mało to wytrzyma pewnie. Zrób roota i wgraj greenify to pozwoli zredukować nie potrzebne wubudzanie apek. Możesz też dodać Amplify do tego. Jasność ekranu maksymalnie na 30% a lepiej żeby było i miej.