Full4 0 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Cześć. Około czterech miesięcy temu dostałem od brata telefon, LG G2 Mini. Oddał mi go, bo skończyła mu się umowa po dwóch latach i sprawił sobie nową zabawkę. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak bateria zachowywała się na początku, lecz teraz jest to istna masakra! Podczas ładowania baterii korzystanie z wymagających aplikacji jest dosłownie nie możliwa (odtwarzanie filmów również na kilka, naście minut). Telefon tak się nagrzewa, że trudno utrzymać go w ręce. Finalnie często się wyłącza, gdyż osiągnął już za wysoką temperaturę. Często gram w Clash of Clans, korzystam ze Snapchata, Messangera i Facebooka. Czasem trafi się Instagram... Nic więcej. I telefon ładuję średnio w ciągu dnia dwa razy - trzeci raz to podłączam w nocy i budzę się rano, odłączając go od zasilania. Przeglądając sobie dzisiaj tak posty innych użytkowników natknąłem się na jeden z nich, gdzie właściciel twierdzi, że jego G2 Mini potrafi wytrzymać na jednym ładowaniu ponad dwa dni, czy coś w ten deseń, podczas gdy mój egzemplarz trzeba ładować około 3 razy dziennie. Proszę o pomoc, doradzenie, co mogę zrobić, by uniknąć tak częstego ładowania i porady! Nagrodzę plusikami. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Mniej używać to jedyna rada. Fb to zjadacz bateria jak gry a ten koleś pewnie w ogóle nie gra a tylko używa do rozmów i to mało to wytrzyma pewnie. Zrób roota i wgraj greenify to pozwoli zredukować nie potrzebne wubudzanie apek. Możesz też dodać Amplify do tego. Jasność ekranu maksymalnie na 30% a lepiej żeby było i miej. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Po 2 latach to może mieć już zużytą baterię. Sprawdź czy nie puchnie pod pokrywą. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Zgaduję, że czas gwarancji upłynął. Jedyne, co możesz zrobić to wymienić baterię albo (w ostateczności) oddać do dobrego serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts