Skocz do zawartości

Czy wezmą to na gwarancję ?

Recommended Posts

Witam wszystkich mam takie pytanie , mam telefon Sony Xperia M2 i na telefonie z dnia na dzień zrobiła się plamka od środka ekranu ( link do zdjęcia na dole. Dotyk normalnie działa w tym miejscu tylko jest plamka z pikseli zrobiona. Mam do was pytanie czy wezmą go na gwarancję z takim czymś? Dodam że telefon był brany w MediaExpert w Suwałkach , a ja jestem z Wodzisławia , i nie posiadam podbitej karty gwarancyjnej tylko dowód zakupu , wezmą to na gwarancję?

LINK DO ZDJĘCIA TEJ PLAMKI: https://zapodaj.net/11d3d7032b5d2.jpg.html )

Edytowane przez dopson53

sprawdz na stronie moze masz u nich juz gwarancje w systemie tzn na stronie sony.Ja kupujac prawie nowy telefon mialem u nich uruchomiona gwarancje a wtedy nawet paragonu nie trzeba bylo ( wyslalem bez) i przyjeli wymienili plyte glowna :)

Jeśli jest to sieć sklepów (w tym wypadku MediaExpert) to powinni przyjąć towar w każdym swoim sklepie. Jedyne czego mogą wymagać to jakiś dowód zakupu, tak  że paragon powinien wystarczyć ;)

Jak coś to najlepiej zadzwoń na infolinię i się dopytaj. Kto będzie wiedział lepiej jak nie pracownicy sklepu :D

sprawdz na stronie moze masz u nich juz gwarancje w systemie tzn na stronie sony.Ja kupujac prawie nowy telefon mialem u nich uruchomiona gwarancje a wtedy nawet paragonu nie trzeba bylo ( wyslalem bez) i przyjeli wymienili plyte glowna :)

Z tą gwarancją, że jest od razu w systemie to nie zawsze tak działa. Ja kupiłem np laptopa w X-Komie i jak wklepywałem na stronie Lenovo dane ze swojego sprzętu to nie dość, że wyskakiwało, że mam gwarancję na rok, to nie była ona liczona od daty zakupu, tylko produkcji (3 miechy ubyło od produkcji do sprzedaży). Normalnie na podstawie paragonu mam 2 lata od daty zakupu :)

Aczkolwiek spróbować nie zaszkodzi :)