ksaomi 0 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Najpierw wstęp. Nówka, sklep stacjonarny lub internetowy, jakikolwiek system. Typowe używanie to tylko przeglądanie stron + oglądanie seriali, nic więcej (czyli wystarczą nawet 2 rdzenie z przestarzałych smartfonów). Budżety podam dwa od 0 zł do np. 1300 zł, z czego proszę was byście podali dwa modele, jeden droższy, bliższy tysiąca złotych, drugi model tańszy z przedziału np. 500-800zł). (przedziału cen nie musicie sztywno się trzymać, podałem te liczby jako przykład) Najlepiej 5.5 cali (dowolna rozdzielczość, preferuję mniejsze czyli np. hd lub full hd) Slot na micro SD (32GB wystarczy) Najlepiej w miarę ładny aparat główny (tylny), przedni mam gdzieś. Bateria od pojemności 3000 w górę. Rozmiar nie ma znaczenia, ciężar nie ma znaczenia, wygląd nie ma znaczenia, głośnik nie ma znaczenia, LTE nie potrzebuję, a Facebook Messengera nie będę w ogóle używał. To wszystko. Pozwoli mi to zastanowić się nad różnicami danych smartfonów i podumać nad tym czy mam potrzebę wydawania większej ilości pieniędzy dla np. odrobinę lepszego aparatu. O ile pamiętam, to w necie widziałem dwie fotki tego samego miejsca i tam Moto X Play zrobił ładną fotkę, ale Mi4c lub jakiś wiele nie odstawał i trzymał wystarczająco dobry poziom, a przecież jest zauważalnie tańszy, tylko chyba slotu na micro sd nie ma. Najbardziej wymarzonym smartfonem byłby taki z baterią 4000-5000, slotem na micro sd i aparatem niezłym, ale pewnie o takie trudno i jeśli są, to pewnie mają kiepski aparat i cenę może z kosmosu. Muszę iść na kompromisy i wybrać np. mniej pojemną baterię. I dziękuję każdemu za pomoc. To na prawdę ciężki wybór, muszę później rozważyć za i przeciw i wziąć pod uwagę cenę, bo czasem dopłata 500 zł w moim przypadku może mi praktycznie nic nie dać. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez ksaomi Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Tu masz porównanie telefonów z dużymi bateriami, może ci któryś podejdzie https://www.youtube.com/watch?v=j1y4irPBNfo Może Zadowoli cię Cubot H2 z polskiej dystrybucji, a jak możesz kupić w zagranicznych sklepach to zobacz Ulefone Power i Xiaomi Redmi 3 Edytowane 12 Czerwca 2016 przez czamarek Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Najbardziej wymarzonym smartfonem byłby taki z baterią 4000-5000, slotem na micro sd i aparatem niezłym, ale pewnie o takie trudno i jeśli są, to pewnie mają kiepski aparat i cenę może z kosmosu. Muszę iść na kompromisy i wybrać np. mniej pojemną baterię. Dokładnie. Nie ma takiego telefonu, który w 100% spełni Twoje wymagania. Zobacz Honor 7/P8/G4 Drugi budżet - Z3C - genialna bateria Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts