Skocz do zawartości

Telefon 5 cali za ok. 1000zł

Recommended Posts

Cześć Wszystkim. Wiem, że było ostatnio sporo podobnych tematów, ale ponieważ mam bardzo konkretne wymagania, a nie znam się na sprawach technicznych, prezentuję czego potrzebuję i liczę na konkretną pomoc:

- Budżet ok 1000zł

- Nieużywany

- Ekran dokładnie 5 cali
- Wymienna bateria

- Jak najdłużej działająca bateria

- Nienagrzewający się przesadnie (praca na zewnątrz w upałach)
- Nie gram w żadne gry, ale pracuję na kilku aplikacjach jednocześnie (co pewnie przemawia za 3GB ram)
- Może być "chińczyk", byle z gwarancją realizowaną w Polsce
- Przynajmniej na 2 lata

- Aparat/kamera - obojętnie

Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Jeśli jest jakiś model drastycznie odstający jakością za 1200zł to mogę dozbierać, podobnie jeśli jest do polecenia coś za 800, co spełnia powyższe wymagania, to też chętnie wezmę.

Edytowane przez zenon90

Dzięki Jutjub, ta skórzana obudowa G4 mnie totalnie odstrasza, ale widzę, że jest też wersja Metallic, więc poszukam.

EDIT: Widzę, że to jest 5,5 cala, czyli zdecydowanie za duży.

Zastanawiam się jeszcze nad Galaxy S5 lub S5 Neo oraz Lenovo K5.

Edytowane przez zenon90

Ten model nie jest produkowany, czyli są tylko używane, a Ciebie takie nie interesują?

Ale na Allegro wciąż można dostać za 900 sztuki opisane jako "nowe". Czy mam się ich wystrzegać? Na przykład: Link. Co prawda, nie wiem dlaczego na innych aukcjach ten sam model kosztuje 400zł drożej i też dobrze się sprzedaje. Czy jest tu jakiś kruczek?

Wszystkie, które wymieniłeś mają niestety niewymienną baterię i od razu odpadają. Także w rywalizacji zostaje Lenovo K5 lub Samsung S5.