Liszu 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Siema! Dzisiaj poszukuję myszki do gier, gdzieś do 170 złotych. Głównie gram w Counter Strike'a, ale w inne fps'y też czasem pogram. Głównie gram na roździałce 1920x1080(czy jakoś tak). Dlatego do tej roździałki myszka IE opada, myślałem nad Razerem Salmosa. Wolałbym, żeby myszka była optykiem, bo wtedy mniej stracę na podkładkę. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
belliash 2 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Ja gram na Logitechu MX510 - stara ale jara. Gra sie bardzo przyjemnie i komfortowo, nie ma skokow. Moge polecic produkty Logitecha z serii MX. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 A może Gigabyte M8000X? Cytuj Link to post Share on other sites
Liszu 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Miałem na myśli tą myszkę, ale jest ona laserowa. Czyli za podkładkę będę więcej musiał zapłacić. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 a4tech x748. Optyk prawie tak dobry jak w starym deathadderze. Ten sam co w starszej rewizji (tej lepszej) mx518. Cytuj Link to post Share on other sites
Liszu 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Myślę jeszcze nad Razerem Deathadder, tylko nigdzie nie mogę go znaleźć. Widział go ktoś gdzieś? Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 na allegro są, się pojawiają i pewnie będą choć w większości używane Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Na ebay'u można znaleźć wersję lunar white i guild wars. Lub normalną, ale używkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Liszu 0 Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Na ebay'u chyba nie będę kupował, gdyż za przesyłkę musiałbym spooro zapłacić. ;-D Chyba, żeby znalazła się oferta z Polski. Cytuj Link to post Share on other sites
Kerion 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Ja podłączę się do pytania, ponieważ mam identyczny problem. Podkładkę mam szmacianą, jakąś z cd-action z takim czymś pod nadgarstek. Czy na niej myszka Gigabyte M8000X będzie dobrze chodzić? Czy poszukać jakiegoś optyka? A może bardziej opłaca się kupić lasera i dopłacić do podkładki? Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Na zwykłym szmaciaku będzie chodzić kiepsko. Ale np. na QcK od SreelSeries działa bardzo ładnie (o ile jest sprawna ) Według mnie warto dopłacić do lasera, kupić sobie np. taką QcK za te 30-40zł i mieć święty spokój na dłuższy czas. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 a4tech x748. Optyk prawie tak dobry jak w starym deathadderze. Ten sam co w starszej rewizji (tej lepszej) mx518. Wczoraj sporo czytałem o tej nowej rewizji i wcale nie wychodzi na to że stara rewizja jest lepsza. Nowa ma podobno problemy z przesyłem danych przy 1800DPI gdy port jest ustawiony na 125Hz. Tyle że podkręcić ten port to moment. Krztałt - jak dla mnie idealna, bardzo wygodna. Jedyny jej minus jak dla mnie to dość ciężko chodzący scroll. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 @Arku Niestety nie. Sensor użyty w starym DA (3G) to avago s3668. W 3.5G jest avago s3888. I w testach wypada słabiej. Nie tylko przy 1800DPI i 125Hz. Ogólnie. Nie jest to tragicznie, ale nie jest to godny następca deathaddera. @Diano Do laserów zaleca się twarde podkładki. Normalny użytkownik myszki z dobrym sensorem (avago 9500) nie powinien odczuć różnicy w pracy na twardej i szmacianej podkładce. Co innego osoba użytkująca jakiś słaby sensor (Phillips Twin Eye, avago 6010). Tam może pojawić się już różnica. Po dłuższej lekturze i poszukiwaniach znajdujemy testy, które pokazują przewagę "twardzieli". Teoretycznie laser wcina się swoją cieniutką wiązką między włókna i gubi się. W praktyce podobno też tak jest. Testy to trochę popierają, ale różnice nie są drastyczne. Ja używam Roccata Soty (można znaleźć za 59zł!) i mam spokój oraz czyste sumienie, że teoretycznie wszystko działa jak należy. Parę laserówek potrafiło mi się zgubić na szmatce, np. R.A.T.3, chociaż nie... On gubił się nawet na twardej Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 M8000x są super ale mają małą wadę. Po niecałych 3 miesiącach zaczyna sie juz psuć jej wyglą http://images39.fotosik.pl/494/6f0ed978ec336c7bm.jpg Nie wiem czy jest sens próbować reklamacji bo pewnie uznają że sam ją tak podrapałem. Jak na myszke za 200,00 (tyle wtedy kosztowała) to mogli się postarać o lepszy materiał Cytuj Link to post Share on other sites
davids_69 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 A może ROCCAT PYRA - 145 zł http://allegro.pl/super-mysz-dla-graczy-roccat-pyra-gw-24-fv-i1388584193.html lub ROCCAT KOVA - 129 zł http://allegro.pl/mysz-roccat-kova-pure-black-3200dpi-kurier-24h-i1385233249.html http://www.roccat.org/img/ROCCAT/383f4bac7c277b965dd64a6028c96701.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 @hotig masz rację, lasery lepiej pracują na twardych podkładkach dlatego piszę, że na zwykłym szmaciaku będzie źle ale QcK to przecież nie jest zwykły szmaciak, tylko twardy szmaciak przeznaczony pod lasery ja na QcK robię testy wszystkich myszy - nawet Philipsy nie mają na tej podkładce najmniejszych problemów, choć na innych szmaciakach jest tragicznie przeszukując cały rynek - nie znalazłam bardziej uniwersalnej, a przy tym taniej i dobrej jakościowo podkładki w najbliższym czasie postaram sie zorganizować multirecenzję podkładek dla graczy i postaram się usystematyzować jaka podkładka pod jaką mysz jest ok (choć jeszcze chwilę mi z tym zejdzie, bo logistycznie nie jest to prosta sprawa) @radam5 cenna informacja - czyżby zastosowali powłoki, które wycofał roccat ? tak to wygląda... Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Roccat kova ma avago 3080, ale czy jest sens dopłacać do wyglądu i bajerków? a4tech x748 jest równie dobry co kova. Cytuj Link to post Share on other sites
Liszu 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 A na QPAD CT jak będzie myszka chodzić? Bo nie wiem czy jest sens dopłacać do gigabyte, skoro Deathadder jest już za 110 używka. A w domu mam QPAD'a CT, dlatego nie chcę kupować QcK. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Kup deathaddera. Do 1800dpi, żaden laser go nie przebije. Cytuj Link to post Share on other sites
Kerion 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 A czy jest duża różnica pomiędzy deathadderem i tym gigabytem a a4techem x748? Bo w cenie różnica jest spora, a tego a4techa też ludzie polecają... Cytuj Link to post Share on other sites
Liszu 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 A4tech to laser, a wolałbym nie mieć lasera. Gdyż nie mam podkładki QcK tylko QPAD. Cytuj Link to post Share on other sites
Kerion 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 a4tech to optyczna... i poza tym ja sie pytalem czy ja kupic Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Zobacz porównanie: http://pcfoster.pl/artykul/microsoft-si ... 543-1.html Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Zobacz porównanie: http://pcfoster.pl/artykul/microsoft-si ... 543-1.html Qpad 5k ma avago 9500, m$ Phillips Twin Eye czy avago 6010 (nie ważne co i tak jest źle). Pojedynek wygrywa qpad. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 http://allegro.pl/razer-deathadder-resp ... 94732.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts