Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

wcześniej używałem myszki Razer Deathadder i była ona dla mnie idealna. Grałem w tedy w Lola jednak po pewnym czasie się zepsuła a ja sam przerzuciłem się na CSa więc kupiłem sobie myszkę specjalnie pod tą grę. Jest to dokładnie Zowie FK1. Znowu dobrze trafiłęm bo w CSa grało się idealnie. Mogłem sobie rozłożyć dłoń na całej myszce i było wygodnie. Od pewnego czasu jednak znowu gram w Lola i mam problem z tą myszką. Jakoś po 1h gry zaczyna mi drętwieć mały palec. Po prostu podczas gry w lola trzeba ciągle klikać prawy przycisk myszy przez co moja dłoń nie układa się prosto na myszce. Zowie FK1 jest prosta przez co zaczynają mnie boleć palce. Przy grze w lola bardziej układ mojej dłoni przypomina Claw grip.

Gdybym miał trochę więcej teraz kasy to bez wahania znowu kupiłym Razera Deathaddera jednak teraz nie mogę. Muszę wybrać nową w przedziale do 100zł, ew. do 150zł. Dobrze by było jakby przypominała w kształcie DA czyli powinna być lekko profilowana.

Mam też do was pytanie, czy odczuje znaczącą różnicę jeśli będę używał tych tańszych myszek jeśli przez całą moją karierę gracza używałem tych droższych? Dodam, że w lola gram na poziomie Diament/Master dlatego komfort gry musi być jak najwyższy.

Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam http://www.forumpc.pl/uploads/emoticons/default_biggrin.png

Logitech g502. Dla mnie cud miód pod względem komfortu. No i jeszcze madcatzy raty (ale ciii, bo będę skrzyczany). Raty niestety nie oferują sensorów adekwatnych do ceny.

Jak możesz to przymierz sobie tego logitecha.

Co do różnic w odczuwaniu innych myszek.. Używałem kany v2, rivala, sensei'a, raty od 3 do 7, deathaddera, g502, a zdaża mi się korzystać z logitecha m90 (hehe) czy  kiedyś z a4techa x7 738k.. . W grach.. W cs odczuwam różnicę, ale to wyłącznie przez jej wagę, w HoTS czy warcrafcie3 nie robiło mi to różnicy. Kupując jakieś a4techy czy inne myszki w okolicach 90-140 zł raczej już to nie będzie zauważalne.

Pytanie ile masz siły w rękach, bo dla mnie większość myszek jest nieodczuwalna w dłoni... Także lecisz do sklepu typu mediamarkt i bawisz się myszkami :)

Ostatnio zachęcony dobrymi opiniami o alcorze kupiłem ją i szczerze mówiąc zawiodłem się srogo.

Pomijam fakt, że po kilku miesiącach dość mało aktywnego używania zaczęła wariować rolka, a nie bardzo mi się chce wysyłać mysz na gwarancję.

Wcześniej miałem A4Tech chyba x747 i była lepsza pod każdym względem