bubac12 0 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, zacznę od tego że karta jest po RMA u producenta (EVGA), ta odesłana nagle padła. Karta którą dostałem działała do momentu instalacji systemu na nowo (przed instalacją nowego systemu też były problemy, crashe sterownika, strasznie piszczące cewki ale dało się żyć). Po instalacji nowego systemu Windows 10 x64 i instalacji sterownika karta zaczęła wariować, monitory przełączają się w tryb uśpienia. Czasem przy pierwszym uruchomieniu monitor odpala ale w niskiej rozdzielczości, po chwili gaśnie jakby chciał odpalić wyższa rozdzielczość ale już nie wstaje.Karta zachowuje się tak samo w obu slotach PCI. Kartę testowałem w innym komputerze i o dziwo działała(na DisplayPort). Wymieniłem zasilacz ale nic to nie pomogło. Pytanie czy to wina karty czy może płyty głównej. Sprawdzałem jak działa też inna karta (HD 5850) w moim komputerze, nie było z nią żadnych problemów,czasem mignięcie dziwnego paska/artefaktu ale to już chyba wina tej karty. Monitor podłączony przez kabel DVI. Testowałem też inny monitor na kablu VGA z przejściówką na DVI, monitor działał ale sterownik dalej co chwilę się crashował, przy obciążeniu cewki piszczały jak szalone, ekran dziwnie migotał, temperatury w normie. Spec: Procesor: Intel i5 4690K Nie kręcony Ram: G.Skill RipjawsX DDR3 2x4GB 2133MHz Grafa: Gtx 970 EVGA Płyta: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 Zasilacz: Super Flower Leadex - 80Plus Gold 650W (przed wymianą Chieftec 650W Bronze) Monitory: 2x Hp LP2475W Edytowane 5 Czerwca 2016 przez bubac12 Cytuj Link to post Share on other sites
john rambo 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Pewnie DVI uwalone na karcie hm...Ja bym ją odesłał Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Jak się kraszował to grafika uwalona. Cytuj Link to post Share on other sites
bubac12 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Dziwne jest tylko to że na innym kompie karta działała, zero crashy (może za krótko testowana, około 30 min) Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) no to jak w innym ok to raczej chyba nie grafa ale 30 minut to mało jak miałem za dużo wykręconą R9 270 to dopiero po około godzinie w occt wywaliło błąd pamięci. Bios płyty głównej najnowszy? Edytowane 6 Czerwca 2016 przez kamil_18_19 Cytuj Link to post Share on other sites
bubac12 0 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 BIOS najnowszy, Przed zmianą systemu było też tak ze po dłuższym czasie jak komp był off np w nocy, to przy pierwszym uruchomieniu zawsze się wysypywał po paru minutach. Po restarcie już szedł normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts